Karolina Vidović Krišto: Govorite i širite istinu, i sprječavajte kaos gdje god možete.

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

Od 2013. do 2015. Milanovićeva vlast je sijala kaos u Vukovaru, time i u cijeloj Hrvatskoj. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara tada je sebi zadao primarnu, glavnu zadaću da spriječi i suzbije kaos u Vukovaru koju je sijala Milanovićeva Vlada, prije svega protuzakonitim i protuustavnim postavljanjem ćiriličnih ploča i time povezanim, nikada procesuiranim ubojstvom Darka Pajičića.

Ponovno se s razine vlasti sije kaos u Vukovaru, time i u Hrvatskoj. Primjer za to je i upozorenje predsjednika Ustavnog suda vukovarskom gradonačelniku da mora provoditi odluke Ustavnog suda i protuustavno postaviti ćirilične ploče u Vukovaru.

Plenković u isto vrijeme krši zakone, propise i Ustav na primjerima Ljiljane Zmijanović, na primjeru protuustavnih izbornih jedinica za dijasporu i manjine, na primjeru protuustavnog iskapčanja struje/vode hrvatskim državljanima, itd.

Tko će sada spriječiti i suzbiti kaos? Mi.

Moramo pisati, govoriti, međusobno surađivati i svaku i najmanju priliku iskoristiti za istražiti i širiti istinu. Moramo sprječavati i suzbijati kaos i svoju energiju s izlijeva frustracija preusmjeriti na aktivno uključivanje u svojoj okolini, u društvu u cjelini – kako bismo istražili i širili istinu i kako bismo spriječili i suzbili kaos.

Mirni, sabrani, ujedinjeni, britki, budni, spremni – takvi moramo biti. Nikada neću zaboraviti riječi jednog od istaknutih članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, kada se na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara osjetila prijetnja u zraku, kada su snajperisti bili na objektima kojima je prilazila Kolona sjećanja, kada je Milanovićeva vlada sijala kaos. Rekao je: “Kakvu god provokaciju doživjeli, ako vam netko opsuje i najgoru psovku, ma – ako vam netko i šamar opali, morate ostati mirni! Ne smijete reagirati, ne smijete dopustiti kaos!“

Stožer je tada pobijedio, na ovaj je način obranio Vukovar od kaosa.

Prijatelji – mirni, sabrani, ujedinjeni, britki, budni, spremni – takvi moramo biti.

Govorite i širite istinu, i sprječavajte kaos gdje god možete.

Karolina Vidović Krišto FB/https://www.facebook.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)