Angela Merkel podrhtavala na imenovanju nove ministrice pravosuđa (Video)

Vrijeme:1 min, 1 sec
Na imenovanju nove ministrice pravosuđa Christine Lambrecht (SPD) od strane saveznog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera u dvorcu Bellevue, njemačka kancelarka Angela Merkel je iznenada počela drhtati cijelim tijelom, piše croexpres.eu.

Merkel je gotovo dvije minute drhtala, neprestano stavljajući ruke ispred tijela, očito da ne bi izgubila kontrolu.

Glasnogovornik vlade Steffen Seibert kasnije je kazao: ‘Sve se odvija prema planu. Kancelarka je dobro.’

Odmah, čim se počela malo kretati i komunicirati, osjećala se bolje, izvijestio je dpa fotograf koji je snimio prizor. Merkel je dobila čašu vode koju je prihvatila, ali nije popila ni kapi, nego ju vratila nazad.

Ovo je drugi takav napad u samo nekoliko dana.Tada je u posjet primila ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskija. Njih su dvoje  tijekom izvođenja njemačke himne stajali na crvenom podestu. Odjednom se Merkel počela nekontrolirano tresti. Zelenskij to izgleda nije primijetio, ali su primijetili ljudi koji su bili u pratnji. Tijelo kancelarke vibriralo je od ramena do stopala. Merkel je stisnula usne.

Ruke je spustila uz tijelo. AP piše da Merkel nije mogla kontrolirati svoje tijelo. Kasnije je na konferenciji za novinare izgledala u redu. Rekla je da je u međuvremenu popila najmanje tri čaše vode.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori