Mile Prpa: Post mortem – hrvatski izborni rašomon

Vrijeme:3 min, 25 sec

 

Na tom svijetu stalna samo mijena jest. Kako reče naš veliki Gustav Matoš.

 Ili što kaže naš Ivan Gundulić

 

 Kolo od sreće uokoli

vrteći se ne pristaje:

tko bi gori, eto je doli,

a tko doli gori ustaje.

 

 Sad vrh sablje kruna visi,

sad vrh krune sablja pada,

sad na carstvo rob se uzvisi,

a tko car bi, rob je sada.

 

Pitam se tko će razjasniti hrvatski izborni rašomon, koji je nastao nakon rezultata izbora za Europarlament.

Jedni se proglasiše pobjednicima, a s jednakim brojem i drugi se proglasiše pobjednicima, ali u stvarnosti oboje su gubitnici. Mislim da je rezultatom izbora hrvatsko izborno nebo dovedeno u pat poziciju. Nema jakih, ali ima nekoliko i nevažnih.

Sva sreća da se to dogodilo na relativno nevažnim izborima, osim one duzine (12) koji će sjesti u bogate fotelje, i može se slobodno reći da im je sjekira upala duboko u med, o tome cijeli život nisu mogli ni sanjati.

Međutim, među sve stranke koje su dobile i samo jedan mandat, bačena je kost i najjači pas će je zgrabiti, ali će ostati neprijateljstvo među članovima  – taj lov na masnu kost neke će stranke dovesti do potpune propasti i nestat će s političke scene. Neke su svojim barbarskim i necivilizacijskim ponašanjem u Saboru RH to i zaslužile.

Takvi rezultati ne bi bili nikakav problem, da svi nisu pokušali napraviti  preko tih izbora njihovu refleksiju na Parlamentne izbore u Hrvatskoj, a djelomično i na njihovu refleksiju za skore predsjedničke  izbore.

Odnekud se pojavio i termin Crni labud, i nastala je strka tko će ga uloviti, ali taj Crni labud je vrlo lukav, on je poput pravoslavnog popa na liturgiji – sad ga vidiš, sad ga ne vidiš, jer se oni okreću oko oltara.

Kad dođe do parlamentarnih izbora za Sabor RH. Ako se refleksija ovih izbora odrazi na parlamentne izbore za Sabor RH, razotkrit će se tko je i što je Crni labud.

Po tim istim proporcijama dvije stranke lijevi HDZ i lijevi SDP. Obje te stranke dobit će u zbiru više od pedeset posto ukupnog broja zastupnika, sasvim dovoljno da stvore veliku koaliciju, koja će se po toj istoj šabloni zadržati na vlasti  narednih nekoliko mandata zaredom.

Evo takav rezultat izbora zove se Crni labud, a prevedeno prosti jezik to znači da su pobijedili  i da će na parlamentarnim izborima konačno pobjediti upravo Jugoslaveni. Pa će na Hrvatsku sletjeti cijelo jato Crnih labuda.

Možemo misliti što će to značiti Hrvatskoj i cjelokupnom nacionalnom korpusu, kad se spoje dvije najveće i najjače stranke, s minimalnom razlikom u svjetonazoru. Hrvatska će jednostavno nestati, ne samo kao država već i kao povijesna kategorija.

Sa svim silama, već na prvim izborima za Predsjednika RH, koncem godine, bit će veliki napad i nasrtaj na to mjesto da li će ga uspjeti osvojiti netko od Neojugoslavena, ili će ostati u rukama dosadašnje Predsjednice, koja će morati postupati po nalogu Crnog labuda  koji će držati u rukama zakonodavnu i izvršnu vlast, ali i sudsku. Svu diplomaciju i sl. i ubrzo će promijeniti Ustav da se predsjednik bira u Parlamentu.

 

Sve je već spremno za to, i još im je ostala samo jedna prepreka da to sve realiziraju, a to je izvanredno važni stranački izbori u HDZ-u.  Predstojeći izbori u HDZ-u su sudbonosni, kao što je referendum za samostalnost Hrvatske bio sudbonosan za opstanak hrvatskog naroda. Ovi predstojeći stranački izbori su od SUDBONOSNE, SUDBONOSNE važnosti . To mora shvatiti svaki domoljubni HDZ-ovac,  to mora shvatiti i cijeli narod, svi branitelji, sve nacionalne udruge, pa čak i državne institucije, cjelokupna inteligencija, vojska, cijela dijaspora i sl.

Kao što reče Stjepan Lozo – Skinimo već jednom s naroda luđačku košulju.

“Prkos vladajućih je najgori mogući oblik vladanja.

Tamo gdje vlast donosi odluke da bi prkosila svom narodu,

ta vlast ruši same temelje države”

Codex moralis Croaticum.

“Iznoseći samo istinu, stvaramo podlogu za izgradnju čovjeka

budućnosti, čovjeka u kojeg bi trebale biti ugrađene duhovne

vrijednosti, čovjeka kojeg će krasiti dobrota,

ljubav prema svemu živućem, čovjeka altruistu kojemu će biti

nezamislivo izvršiti bilo kakav zločin.”

Codex moralis Croaticum

 

Zagreb, 6/6/2019

Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)