SLUŽBENI POSJET: Trump stigao u Veliku Britaniju, već je izvrijeđao gradonačelnika Londona

Vrijeme:53 sec

Predsjednik sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump doputovao je danas u službeni posjet Velikoj Britaniji, a pri dolasku je objavio niz poruka na Twitteru u kojima je oštro kritizirao londonskog gradonačelnika Sadiqa Khana.

Trumpove poruke su svojevrsni odgovor na novinsku kolumnu u kojoj je prvi čovjek Londona Khan naveo da Trump nije zaslužio doček s crvenim tepihom u Velikoj Britaniji jer predstavlja pokazatelj rastućih prijetnji s kojima se svijet suočava.

Trump mu je odgovorio optužbom da je veoma loš gradonačelnik i da je “odvratan“ prema predsjedniku SAD-a, najvažnijeg britanskog saveznika.

“On je gubitnik koji je hladan kao kamen i trebao bi se fokusirati na borbu protiv kriminala u Londonu, a ne na mene“, poručio je Trump.

Trump je također naveo kako ga Khan podsjeća na gradonačelnika New Yorka Billa de Blasia, koji je također jedan od glasnih kritičara Trumpove politike.

Trump će se tijekom višednevne posjete sastati s najvišim službenicima Velike Britanije i prisustvovati ceremonijama povodom 75. godišnjice Dana D, invazije savezničkih snaga u Normandiji u Drugom svjetskom ratu.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)