ŠANTIĆ NA KONFERENCIJI U OPATIJI: GK FBiH uspješno suradnju sa HGK u brojnim sektorima

Vrijeme:56 sec

U Opatiji se danas i sutra pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i četiri državna ministarstva održava 16. Drvno – tehnološka konferencija. Konferencija je otvorena plenarnim dijelom u kongresnoj dvorani hotela Royal, a nastavlja se kroz komentare, tematske blokove i panele koji će trajati sve do sutra poslijepodne, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U uvodnom dijelu Konferenciji govorio je i predsjednik Gospodarske komore F BiH dr. Marko Šantić naglasivši potrebu regionalne suradnje i umrežavanja te istakao kako Gospodarska komora F BiH i Hrvatska gospodarska komora imaju dugogodišnju uspješnu suradnju, ne samo kroz drvni sektor nego i u sektorima turizma, poljoprivrede, energetike i informacijskih tehnologija. Gospodarska komora F BiH ove godine na konferenciji u Opatiji ima status regionalnog partnera.

Ovogodišnja Drvno – tehnološka konferencija bazirat će se na teme kao što su R&D, kadrovi i dizajn, poboljšanje institucionalnog okvira, energija iz drva, brendiranje i promocija drva kao materijala, razvoj tehnologija, situacija na tržištu rada i druge.

Konferencija se prvog dana nastavlja studijskom posjetom Gorskom kotaru (drvno – prerađivački pogon i šumsko područje), a sutra završava zajedničkim zaključnim panelom i sastankom projektnog konzorcija FORESDA.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo