HRVATSKI NOGOMETAŠ Luka Modrić: Real Madrid mi još nije produžio ugovor

Vrijeme:2 min, 0 sec

U Opatiji su dodjeljene nagrade za najbolje nogometne protagoniste u protekloj natjecateljskoj sezoni u izboru Nogometnog sindikata.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić i dalje ima stopostotan učinak u izboru za nogometaša sezone u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat.

Sinoć je izabran i po sedmi put zaredom što je priznanje za učinak u protekloj natjecateljskoj sezoni, u koju je, po propozicijama ovoga izbora, uključeno i Svjetsko prvenstvo u Rusiji. A tamo je bio najbolji igrač, pa zapravo u ovoj anketi nije imao pravoga konkurenta.

Modriću je odmah, već na pozornici opatijskog hotela Royal, podmetnuto pitanje: je li vam Real Madrid produžio ugovor? – Ne, nisu mi još produžili – nasmijao se Modrić i zahvalio najautentičnijim nogometnim glasačima, nogometnim profesionalcima; igračima Prve HNL (236), nogometašicama (100), malonogometašima (105) i trenerima (30). Očekivanja od utakmica s Walesom?

– Čeka nas vrlo teška utakmica, u kojoj nemamo pravo na kiks. Naša je obveza doći do pobjede na bilo koji način i ne smijemo pronalaziti nikakve alibije, u ozljedama, terminu utakmice ili vremenskim uvjetima.

Nadam se da će nas navijači u Osijeku, u kojemu se uvijek ugodno osjećamo, nositi do pobjede – dodao je Luka Modrić.

Planovi s Realom za sljedeću sezonu?

– Protekla sezona nije bila u skladu s našim renomeom i sada nas čeka mnogo izazova, povratak na stare staze, da budemo opet najbolji, što i jesmo – nastavio je Modrić.

Za koga ste navijali u finalu Lige prvaka? Svoga prijatelja Dejana Lovrena ili svoj bivši klub Tottenham?

– Četiri godine proveo sam u Tottenhamu i on mi je puno draži od Liverpoola, no jako mi je drago što je Dejan osvojio ovaj trofej – zaključio je Luka Modrić.

Među gostima na svečanosti u Opatiji bila su i (samo) dvojica bivših hrvatskih izbornika, Miroslav Blažević i Zlatko Kranjčar. Ćiro je, dodjeljujući nagradu najboljemu sucu Ivanu Bebeku, povukao duhovitu paralelu.

– Neka se moj prijatelj Ivan Bebek ne naljuti, ali njegov tata Veselko bio je bolji sudac od njega – nasmijao je publiku Ćiro.

Ivan Bebek kazao je kako mu je najdraža utakmica protekle sezone bila Šibenik – Istra u doigravanju za Prvu HNL, jer ju je, u stresnoj situaciji za oba kluba, odradio besprijekorno.

Najemotivniji trenutak ove večeri bila je dodjela priznanja dr. Borisu Nemecu, za dobroga duha hrvatskog nogometa. Ortoped svjetske slave i renomea jedini je liječnik na svijetu koji ima svjetsko srebro 2018. i svjetsku broncu iz 1998. godine, prenosi Večernji.hr.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo