Hughes, koji je prije nekoliko godina napustio Facebook, napisao je članak za američki New York Times pod naslovom “Vrijeme je da prekinemo s Facebookom”.

U tekstu ističe kako zbog grešaka Facebooka osjeća “ljutnju i odgovornost”.

“Bez obzira na to koliko su dobronamjerni voditelji ove kompanije, mi smo nacija koja ima tradiciju obuzdavanja monopola. Nije zabilježena snaga koju trenutno ima Zuckerberg i ta snaga je antiamerička”, napisao je Hughes.

Hughes navodi kako je Mark dobra, ljubazna osoba, ali ističe kako je ljut što ga je usredotočenost na rast dovela do žrtvovanja sigurnosti radi klikova.

“Vrijeme je da prekinemo s Facebookom”, poručio je Hughes, prenosi N1.

Vlasnik kompanije Facebook Mark Zuckerberg u travnju 2018. godine je u britanskim i američkim listovima objavio oglas u kojem se ispričao korisnicima zbog skandala zlouporabe osobnih podataka korisnika mreže.

Kompanija Facebook se prije toga našla u žiži skandala vezanog za korištenje osobnih podataka oko 50 milijuna korisnika te društvene mreže koje je preuzela kompanija Cambridge Analytics.

Skandal je za list The Guardian otkrio zviždač koji je sudjelovao u osnivanju kompanije Cambridge Analytics koja je 2016. godine radila za predizbornu kampanju američkog predsjednika Donalda Trumpa. Kompanije su optužene za nezakonito prikupljanje podataka pod plaštom obmanjujuće aplikacije.

Skandal je ugrozio ugled Facebooka i prouzročio ovotjedni pad vrijednosti dionica kompanije na burzi te gubitak veći od 50 milijardi dolara.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.