‘KRUNICA OD OBALE DO OBALE’: Nakon Poljske i Velike Britanije i u Australiji će katolici masovno moliti krunicu diljem svoje zemlje

Vrijeme:1 min, 39 sec

Kako pišu australski mediji, katolici iz te države molit će 13. svibnja, na blagdan Gospe Fatimske, krunicu na lokacijama diljem Australije

Nakon Poljske i Velike Britanije, gdje su katolici organizirali molitvu krunice na granicama svojih država, sada će to učiniti i Australci u velikoj molitvenoj inicijativi koja se zove “Krunica od obale do obale”.

Kako pišu australski mediji, katolici iz te države molit će 13. svibnja, na blagdan Gospe Fatimske, krunicu na plažama i planinskim vrhovima i svim većim gradovima diljem Australije. Mentor cijele inicijative je umirovljeni biskup Sydneya David Cremin, a u molitvama će sudjelovati razne molitvene zajednice – od Marijinih legionara do mnogobrojnih molitvenih zajednica mladih.

Kako piše australski The Catholic Weekly, u gradu Perthu molitelji će formirati živu krunicu, u gradovima Darwin i Cogee molit će se na plažama, u Canberri će molitelji otići na obližnju planinu Black Mountain, a u Sydneyju će moliti na mostu Harbour. Također, molitva će biti organizirana u mnogim školama i župama.

Molitva krunice na granicama prvi je put organizirana u listopadu prošle godine u Poljskoj, kada je u molitvi sudjelovalo oko milijun vjernika na 4000 lokacija diljem države.

Odaziv na molitvenu akciju iznenadio je i same organizatore. Televizijska postaja Radio Marija izvijestila je kako se na 3000 kilometara dugačkoj granici okupilo milijun ljudi.

“Ovo je najveće molitveno okupljanje u Europi nakon prošlogodišnjeg Svjetskog dana mladih”, izjavio je tada Paweł Rytel-Andrianik, glasnogovornik Poljske biskupske konferencije koja je podržala događanje.

Slična akcija dogodila se nedavno u Velikoj Britaniji, kada su na nedjelju 29. travnja tisuće katolika sudjelovale u molitvi na obalama britanskog otoka.

The Catholic Herald opisao je taj događaj kao “najveće okupljanje katolika od posjeta Benedikta XVI.” u Velikoj Britaniji. Sada i Australci žele organizirati istu molitvenu akciju.

“Činjenica da je sve ovo započelo u Poljskoj, domovini sv. Ivana Pavla II., je proročanska. To je pokret Duha Svetoga”, rekla je Jane Chifley, jedna od organizatorica molitvene inicijative u Australiji.

 

Goran Andrijanić | Bitno.net/https://www.bitno.net/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)