VIDEO/ NAKON PET GODINA Vođa ISIS-a al-Baghdadi pojavio se u javnosti, poručio da će “bitka sa Zapadom biti duga”

Vrijeme:1 min, 15 sec

Vođa terorističke skupine Islamska država (ISIS) Abu Bakr al-Baghdadi pojavio se prvi puta u pet godina u propagandnom videu koji je danas objavila ta džihadistička organizacija.

Nije poznat datum kada je video snimljen, ali osoba koja je predstavljena kao al-Baghdadi izjavljuje da “je sada završena bitka za Baghouz” govoreći o posljednjem utočištu ultraradikalne skupine na istoku Sirije koje je palo 23. ožujka.

Muškarac koji sjedi prekriženih nogu izjavljuje “da će se Islamska država osvetiti” u ime svojih ubijenih članova i da će borba sa Zapadom biti “duga”.

On se u videu obraća trojici muškaraca čija su lica zamagljena i obećava druge akcije IS “nakon ove bitke”.

Rita Katz

@Rita_Katz

1) BREAKING: ’ Furqan issues new video showing leader Abu Bakr al-Baghdadi, marking the first time he is shown in a video since his July 2014 sermon at the Great Mosque in

1,010 people are talking about this

SAD nudi 25 milijuna dolara za njegovo uhićenje

Video je objavila medijska mreža Islamske države al-Furqan.

Zadnja poruka koja se pripisuje al-Baghdadiju je audio snimka objavljena u kolovozu prošle godine.

Šef džihadista se prvi puta pojavio u javnosti 2014. u Mosulu, na sjeveru Iraka, gdje je proglasio “kalifat” Islamske države.

Stručnjaci drže da se najtraženiji čovjek na svijetu skriva u sirijskoj pustinji.Sjedinjene Države nude 25 milijuna dolara za uhićenje al-Baghdadija.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori