VOLI LIJEPU NAŠU: Japanac će vas oduševiti! Obožava Thompsona, janjetinu i pjesmu ‘Dolazak Hrvata’

Vrijeme:2 min, 51 sec

Za ovu borbu Satoshi se “nabrijavao” slušajući Thompsona i njegovu pjesmu “Dolazak Hrvata” čiji refren ide ovako: “Ljubi svoju zemlju, ljubi blagoslovljen plod i ponosno po njoj hodaj svoj zemaljski hod”.

Baš kako je i najavio, hrvatski Japanac Satoshi Ishii (32) uspješno se obračunao sa svojim prvim protivnikom u najjačoj europskoj organizaciji slobodne borbe (KSW). U poljskom Lodzu pobijedio je na bodove Brazilca Fernanda Rodriguesa. Nakon svoje šeste uzastopne pobjede, Satoshi nije bio zadovoljan odlukom sudaca, piše Večernji.hr

– Načelno, nikad nisam zadovoljan, pak čak i kada pobijedim jer se uvijek pitam u kojoj mjeri sam mogao biti bolji. Inače, moj protivnik nije mi bio ni blizu i ja sam trebao pobijediti jednoglasnom odlukom sudaca s 3:0, no njihova je odluka ipak bila podijeljena. A tome je vjerojatno zato što je ipak riječ o bivšem prvaku ove organizacije – kazao je Japanac s hrvatskom putovnicom, sretan što je uspio uputiti i nekoliko dobrih udaraca šakom.

– Dva puta sam ga jako dobro pogodio, a jednom je čak bio i u nokdaunu, no uspio se ustati. Zahvaljujući mom mentoru Mirku Filipoviću, unaprijedio sam rad ruku jer on mi je omogućio da radim s bivšim svjetskim boksačkim prvakom Stipom Drvišem. Uz Satoshija je sada stalno Kristijan Pejša, još jedan član Cro Cop Teama. Želim što više borbi u 2019.

– Kiki nije samo moj boksački trener. On je sve. On se brine o meni, isteže me, masira me, krpa posjekline za vrijeme borbe i još mnogo toga. Satoshiju je ovo bila treća borba pod hrvatskom zastavom.

Što su mu rekli roditelji kada se odrekao japanskog da bi uzeo hrvatsko državljanstvo?

– Zrela sam osoba pa mi nisu rekli ništa jer nije to njihova stvar. Nastojat ću ih dovesti u Hrvatsku, već ove godine, da vide o kako lijepoj zemlji je riječ.

Kada će se sljedeći put boriti?

– Sa KSW-om imam ugovor na tri borbe pa ću nešto više znati nakon što se odmorim tjedan dana. Nije isključeno da već druga borba bude na teškaški naslov. A Satoshi će se odmarati u Chicagu.

– Idem na tjedan dana do svoje američke djevojke Kristin Mikkelson, da je pripremim za selidbu u Hrvatsku koja bi se trebala dogoditi ovo ljeto. A do tada će sigurno imati još pokoju borbu

. – Moj plan je ove godine imati oko osam borbi, a tri su već iza mene. Moj mentor Cro Cop savjetovao mi je da je bolje godišnje imati što više borbi jer tako ostanete nabrušeni.

Za ovu borbu Satoshi se “nabrijavao” slušajući Thompsona i njegovu pjesmu “Dolazak Hrvata” čiji refren ide ovako: “Ljubi svoju zemlju, ljubi blagoslovljen plod i ponosno po njoj hodaj svoj zemaljski hod”. Tko zna, možda će mu to jednog dana biti i “entrance music”, a do tada će u borbe ulaziti na jednu rusku pjesmu.

– Čuo sam tu pjesmu kada sam gledao nastup ruskog boksačkog teškaša Aleksandra Povjetkina i odmah mi se svidjela.

To je pjesma “Rus” Nikolaja Emelina koja govori o Slavenima.

– Slaveni imaju veliko srce i poštuju borce, a volim i slavensku kulturu.

Voli janjetinu i fiš-paprikaš

Znači li to da ga u Japanu kao olimpijskog pobjednika u džudu nisu dovoljno poštovali?

– Oni stariji Japanci poštuju svakoga tko je postigao nešto veliko, no ovi novi naraštaji su drukčiji. U Zagrebu ima japanskih restorana, ali Satoshi nije čest gost.

– Skupo je. Osim toga, ja vam više volim janjetinu, pljeskavice, ćevape, šopsku salatu, fiš-paprikaš i slično.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori