Dokumentarac ‘Nikolinom Bosnom’ sinoć prikazan u Posušju

Vrijeme:1 min, 4 sec
U kino dvorani u Posušju sinoć je predstavljen putopisno-hodočasnički film „Nikolinom Bosnom“ u produkciji Laudato televizije.

Televizijska priča ‘Nikolinom Bosnom’ prati prve redovničke korake prvog hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića iz 14. stoljeća, koji je, s navršenih 30 godina iz samostana sv. Frane u Šibeniku, pošao u misionarsku službu. Potrebe su vodile u Bosnu, a poznato je da je ondje djelovao 12 godina.

Ovaj dokumentarni film nastao je za vrijeme hodočašća ”Nikolinom Bosnom”, duhovnog sadržaja u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića iz Šibenika, u sklopu trogodišnje pripreme za proslavu 50. obljetnice kanonizacije ovog hrvatskog sveca. Od 28. travnja do 1. svibnja 2018. petstotinjak vjernika iz Šibenika, Zagreba, Vinkovaca, Čakovca i Novog Marofa slijedilo je tragove franjevačke prisutnosti u Bosni i Hercegovini. Iako ne postoje službeni zapisi o mjestima na kojima je boravio, pretpostavlja se da su to bila središta u kojima je i danas sačuvana franjevačka prisutnost. U zemlji rajske ljepote, raskošne prirode i snažne vjere koju su u tursko doba sačuvali franjevci i vjerničke obitelji, i hodočasnici iz Hrvatske primili su duhovno bogatstvo.

Nakon ove projekcije podsjećamo vas kako svakoga četvrtka u 19 sati u korizmenom vremenu, u posuškoj kino dvorani, možete pratiti različite filmske projekcije s tematikom vezanom za korizmena razmatranja.

 

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)