Dilaver: Izmislili smo nešto za Benficu. Nije naš stil braniti se

Vrijeme:2 min, 44 sec

Dinamo u četvrtak od 21 sat igra uzvrat protiv Benfice za četvrtfinale EL. Nenad Bjelica zna kojih 11 igrača će istrčati na teren, a o sastavu Portugalaca ne razmišlja: “Važno mi je samo kako će moja ekipa izgledati!”

Imamo više od 20 igrača koji su spremni i koji su spremni dati sve od sebe. Pogledali smo Benficinu zadnju utakmicu, zasluženo su vodili i dominirali, a onda iz dva kiksa primili golove. To se događa u nogometu… Trebamo ih natjerati da opet prave ovakve greške, rekao je Nenad Bjelica prije puta prema Portugalu.

Dinamovi nogometaši poslije 11 sati su poletjeti za Lisabon. Danas poslije podne će odraditi trening na Luzu, gdje ih u četvrtak od 21 sat očekuje uzvratna utakmica osmine finala Europske lige protiv Benfice.

– Benfica ima veliku individualnu kvalitetu i igrače koji s jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Moramo biti gusti, dobro se braniti i kontrirati. To je put do uspjeha. Oni su izbacili Galatasaray, jako su kvalitetni, vrijede jako puno. Vidjet ćemo kako će istrčati, ali najvažnije je kako će moja momčad izgledati – dodao je Bjelica koji već zna prvih 11, ali ništa nije želio otkriti.

– Šitum će moći igrati. Odlučio sam tko će zamijeniti Leovca i Šunjića, neće biti velikih iznenađenja – kazao je pa se kratko osvrnuo na poziv u reprezentaciju Brune Petkovića.

– Dosta je novih reprezentativaca. Sretni smo i ponosni, nadam se da će i više naših igrača pozivati u budućnosti.

Veliki posao čeka obranu Dinama. Emir Dilaver je otkrio da je za Benficin napad spremna posebna taktika.

– Spremali smo se kao i inače. Znamo što nas čeka, gledali smo video, zadnju utakmicu. Vratit će im se iskusni igrači u ekipu, neće biti mladi kao u Zagrebu, bit će teško jer će pritiskati. Moramo ih zatvoriti. Izmislili smo nešto, šef je to napravio… Iz ničega mogu stvoriti nešto jer imaju kvalitetu, ali ne smijemo se braniti jer i mi imamo igrače koji znaju zabiti. A i nije naš stil da se branimo – rekao je Dilaver pa nastavio:

– Jonas umjesto Seferovića? Gledali smo ga, dobar je i iskusan igrač. Ne treba mu puno prostora i vremena, inteligentan je, dobro se postavlja kad lopta ide preko strana i uvijek bježi od zadnje linije. Moramo uvijek biti na njima. Tu će biti ključno da mi u obrani odradimo dobar posao.

– Ovo je nešto prelijepo. Utakmica sezone. I za nas je to velika utakmica, na velikom stadionu, protiv velikog kluba. Uvjereni smo da ćemo uspjeti- završio je branič Dinama.

“Plavi” su iz Zagreba odnijeli prednost 1-0. Koja im jednom u povijesti protiv Portugalaca nije bila dovoljna: 1982. u Kupu prvaka Sporting je to nadoknadio pobjedom 3-0. No, u 86 posto slučajeva Dinamo je u nokaut fazi eurokupova prolazio nakon pobjede u prvom susretu.

Nenad Bjelica nema na raspolaganju ozlijeđene Arijana Ademija i Izeta Hajrovića, kao ni Ivana Šunjića i Marina Leovca, koji su suspendirani zbog kartona. Na mjestu Ademija i Šunjića vjerojatno će zaigrati Moro, lijevi bek bit će Rrahmani, a desno krilo Kadzior.

Na put je trener odlučio za nagradu voditi zaslužne juniore koji su slomili Liverpool: golmana i junaka Dinka Horkaša, te (po)najboljeg igrača Antonija Marina.

Sretno, momci, vratite se s još jednim velikim skalpom! Ili kako bi se reklo na portugalskom: boa sorte!

 

hms.ba/ http://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)