SIPA NA TERENU; Uhićenje i pretresi na 54 lokacije

Vrijeme:51 sec

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, započeli operativnu akciju kodnog naziva “Zlatni karat”.

U tijeku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, pokretnih stvari koje koristi 31 osumnjičena osoba, na ukupno 54 lokacije na području Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Živinica, Tešnja, Maglaja, Cazina, Bihaća, Konjica i Kladnja.

Do sada je sedam osoba uhićeno zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima krijumčarenje, organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, pranje novca, nedozvoljeno skladištenje robe, porezna utaja ili prevara te krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova.

Osumnjičene osobe se terete da su, u suradnji s drugim osobama, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, vršile krijumčarenje i nedozvoljeno rasturanje neocarinjene robe, točnije predmeta od zlata i srebra.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Zlatni karat” bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo