Plenkovićeve političke magle

Vrijeme:14 min, 11 sec

 

 

Sa lica joj se izgubio osmjeh, a nama je ostalo da nagađamo ako je ucjenjena ili bolesna. No, na licu joj se primjećuje strah, zabrinutost i zbunjenost. Što je moglo prouzročiti takve nagle političke promjene kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarević je pitanje koje traži odgovor. Nije li je u ovakvo stanje možda dovela duboka država?

Nisam jedan od onih koji će glasati za KGK bez analize njenih političkih poteza, ali nisam ni toliko glup da ću je a priori odbaciti jer ona je učinila mnogo za promociju hrvatske države i hrvatskog naroda u usporedbi sa drugim političarima, posebice u usporedbi sa Račanom, Sanaderom, Kosoricom, Milanovićem, Plenkovićem, Mesićem i Josipovićem. Predsjednik države danas nema nikakve ovlasti, a hrvatska komunistička svijest i danas vjeruje da predsjednica o svemu odlučuje. Međutim, ona nije bila udbaš kao Mesić, niti Titov gardist kao Josipović

Ne sviđaju mi se ni istupi njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića jer on je trebao anticipirati i razumjeti ove događaje i na drugi način ih plasirati u javnost. No, ne kudim ga zbog njegovih reakcija jer sve se ovo dogodilo brzo i nepredviđeno, a ona mu nije dala otkaz nego, kako izgleda, duboka država uz pomoć SOA-e. Dakle, u SOA-i se skrivaju mnogi udbaši i kosovci koji su suradnici duboke države, a on je to osjetio na vlastitoj koži kad mu je agent SOA-e zaprijetio smrću zbog navodne zaštite Predsjednice kao da se radi o njezinom asasinu a ne savjetniku. Ako je to točno, ovakva SOA je velika opasnost po hrvatsku državu i demokraciju jer to nije njezin posao.

I nju se izgleda na sličan način ucjenili zbog njenih stavova o braniteljima kojih se na kraju morala odreći i zanijekati svoja ranija uvjerenja izrekom: ”Bila sam prevarena od svojih savjetnika i pozdrav ‘Za dom – spremni’ nije starohrvatski pozdrav.” Zar netko može i pomisliti da je ona toliko prevrtljiva i blesava? Ona je to morala izgovoriti pod ucjenom, a govor tijela to je nedvojbeno potvrdio.

”Za dom – spremni” nije nikakav pozdrav, draga Predsjednice, nego poklič kojim su branitelji hrabrili sami sebe. To je vojnički poklič pod kojim se branila i obranila hrvatska povijest, jezik i narod te stvorila država. Zar u Jugoslaviji Tito nije koristio poklič ”Smrt fašizmu – sloboda narodu” mada je fašizam davno pobijeđen, a komunističke žrtve su bile kudikamo veće od ustaških. Mnogi nekomunistički hrvatski partizani su osjetili i razumjeli tu komunističku slobodu, zar ne?

Hrvatski poklič je davno nastao kao poklič ”Za dom” i svi hrvatski ratnici i nacionalisti su nakon stvaranja narodnih država u Europi odgovarali pokličom ”spremni” ili nekom sličnom inačicom još pod Austrogarskom i Mađarskom. Nacionalisti su postali ustaše nakon ubojstva hrvatskih političara u jugoslavenskoj Skupštini.

Nitko nema pravo da se igra sa tim pokličem, nitko nema pravo da taj poklič zabranjuje niti itko ima pravo da uklanja spomenploče sa tim pokličem na mjestu pogibije hrvatskih junaka. Tko se odriče tog pokliča, odriče se i hrvatske države. Plenković je u Jasenovcu uklonio spomenploču poginulim hosovcima pa se pitam: Kako mu možemo vjerovati? Zar se tim činom nije odrekao hrvatske države i njene suverenosti? Nitko nema pravo da Hrvatima uskrati njihove naslijeđene simbole i pokliče čak ako ih je netko zlorabio, pa ni premijer Plenković. Hrvatski pokliči nisu šovinistički ni rasistički jer ne vrijeđaju nikoga.

No, ne vjerujem da je Plenkovića ucjenio Pupovac, ali vjerujem da mu je to naredila duboka država kojoj pripadaju Pupovac, Plenković, Šeks i mnogi drugi političari jer jedino uvođenjem skrivene komunističke diktature se može prikriti pljačka hrvatske države i hrvatskog naroda uz pomoć udbaša i kosovaca iz bivše države, te prikriti Titovi zločini nakon završetka 2. Svjetskog rata pa sve do njegove smrti. Titov komunizam nije bio ništa drukčiji od nacizma.

Nacizam je bio njemački nacionalni socijalizam, a to je bio i talijanski fašizam. Zar i komunistička Jugoslavija nije imala jugoslavenski nacionalni socijalizam? Isto vrijedi i za SSSR. Međutim, nacionalizam pod kolonijalnom vlašću je bio samo borba jednog naroda da stvori svoju državu u kojem nije bilo natruha o socijalizmu il kapitalizmu, a mnogi ga pogrešno izjednačuju sa nacizmom i fašizmom. Čini mi se da su takvo značenje nacionalizmu dali komunisti, a nakon toga ga prihvatio i ucjenivački Zapad.

Hosovcima se zamjerava što su nosili crne odjeću, što maloumne komunističke ”intelektualce” podsjeća na ustaše. Srbijanci i Srbi nazivaju sve hrvatske ratnike i sve hrvatske domoljube ustašama. Hrvatima nisu problem neobrazovani Srbijanci već su problem srbijanski ”intelektualci” i političari, te SPC u Hrvatskoj. Kao Srbijanci razmišljaju i komunistički ”demokrati” u Hrvatskoj. Ljevičarka Vesna Pusić je u ustaške uniforme svojeg oca oblačila mladiće, slala ih na prosvjede protiv komunističke SDP-ove vlasti i tako javnosti sugerirala kako prosvjeduju ustaše umjesto opljačkane i prevarene sirotinje.

Tako su ”plemeniti i pravedni” Srbi i Srbijanci od mene stvorili ustašu, a razlog zašto me zovu ustašom je što sam želio suverenu i nezavisnu hrvatsku državu. Međutim, ako analiziramo povijesne događaje, vidjet ćemo da ustaše nisu bili nikakvi fašisti niti nacisti nego borci za suverenu hrvatsku državu. Nažalost, to su pokušali ostvariti u pogrešno vrijeme i u tome nisu uspjeli zbog neodgovrnosti hrvatskih komunista prema hrvatskoj državi. Sadašnji suradnici duboke države preko medija žele zabraniti sve hrvatske povijesne simbole ako ih je koristio Ante Pavelić i NDH na povijesnom hrvatskom teritoriju, ali nitko od njih se ne pita tko je stvorio Pavelića i ustaše? Oni bi zabranili sve osim komunističkih i četničkih obilježja.

Što su bili četnici ako su surađivali sa talijanskim fašistima? Zar oni nisu bili fašisti koji su htjeli proširiti Srbiju na tuđe povijesne i etničke teritorije kao i Talijani. Što su bili nedićevci ako su surađivali sa njemačkim nacistima? Četnici su danas u Srbiji rehabilitirani i vladaju Srbijom, a hrvatski komunistički ”intelektualci” i politički ”demokrati” to kao da ne primjećuju. Oni samo vide ustaše i Pavelića. Zašto hrvatski političari pred svijetom ne pokušavaju raskrinkati Nedića i Mahailovića. No, kako će to učiniti hrvatski ambasadori ako imaju komunističku svijest.

Kako su se Hebreji, koji su izvorno bili Arijci, mogli ponašati drukčije u semitskom ropstvu? Morali su prikriti svoja vjerska obilježja, zar ne? Židi sigurno nisu bili semitizirani Hebreji jer nikada nisu govorili hebrejskim jezikom, već su stvorili svoj jidiš žargon koje su činile njemačke i slavenske riječi uz mali broj hebrejskih. Kako su se onda mogli ponašati Hrvati u velikosrbijanskom i komunističkom ropstvu? Nitko se ne pita tko je sklopio pakt sa nacistima, a zbog njega je okupirana Hrvatska od strane nacista prije ustaša.

Komunistički ”intelektualci” nazivaju hrvatski grb sa prvim početnim bijelim poljem ustaškim mada se taj grb nalazi na krovu crkve sv. Marka dosta prije pojave ustaša i pojavljuje u crkvama diljem Europe dosta ranije uklesan u kamenu, što nam govori mnogo više o povijesti nego što nam govori povjesna znanost i kršćanska povijest.

Do danas nitko nije ni pokušao otkriti značenje tog grba od 64 bijelo crvena polja, pa ispada kao da su ga stvorile ustaše, mada je on nastao pred više milenija. I svastika je bila hrvatski simbol prije semitizacije, dakle, prije starokršćanstva i kršćanstva. Sve ovo nam pokazuje da je većina komunističkih ”intelektualaca” koji pišu ili govore preko udbaških medija stekla diplome u Kumrovcu jer takvu ignoranciju i pristranost ne smije pokazivati ni jedan pravi i odvažan intelektualac.

Da je duboka država uzela vlast u Hrvatskoj pokazuju nam ponašanje gradonačelnika Bandića. On priprema teren da Plenković prije isteka svojeg mandata legalizira neku novu, ali tajnu Jugoslaviju. Kako izgleda, za tu ideju će glasati svi hadezeovci i jugoslaveni iz lijevih stranaka. Zbog toga je želio odlikovati Budislava Lončara koji je u naravi komunistički neosuđeni zločinac, a koji je prije raspada Jugoslavije uveo embargo na oružje protiv svih neSrba dok su Srbi bili naoružani do zuba.

Ta zabrana je još više osiromašila Hrvatsku i Hrvate, a zbog toga suradnici duboke države i danas optužuju Tuđmana i tadašnje hrvatsko vodstvo za pljačku poduzeća koje su još u Jugoslaviji opljačakali njihovi djedovi i očevi koja su bila spremna za likvidaciju. U početku je Bandićevu ideju podržavao i HDZ, ali nakon rekacija svojih običnih članova su se povukli zbog nadolazećih izbora. Štoviše, Lončar i danas laže hrvatskom narodu o njegovim odnosima sa Tužđmanom jer on je imao prisne odnose sa Mesićem i Manolićem koji su pokuđali razvlastiti od naroda izabranog predsjednika Tuđmana. Nije li onda on bio dio te jugoslavenske urote?

Bandić je nedavno izjavio da mu je Lončara za nagradu predložio suradnik Kalinić. Međutim, Bandić i Kalinić su pripadali istoj nasilničkoj kasti u Jugoslaviji. Ne bi me iznenadilo da uskoro Bandić odlikuje i Ivicu Maštruka, poznatog udbaša iz Zadra sa pseudonimom ”Katolik”. Nedavno je veliki ”katolik” Bandić izjavio da će Zagrebu vratiti Titov trg, dakle, Tita koji je osobno optužio i osudio kardinala Stepinca. Zar ga nije sram ići na misu u katoličku crkvu? Zar nam sve ovo ne pokazuje koliko su moćni udbaši i kosovci u Hrvatkoj, posebice u Zagrebu, Puli i Rijeki? Ima ih u Splitu, Osijeku i Varaždinu, ali dosta manje.

Pravi hrvatski antifašisti su hosovci jer su se borili protiv srbijanskog fašizma, nacizma i kolonijalizma koje su branili i promicali mnogi prijašnji i današnji novinari u Hrvatskoj, tražeći njihov progon. Na toj srbijanskoj fašističkoj, nacističkoj i kolonijalnoj strani je bio i sekretar SKH Račan sve dok mu nisu zaprijetili Milošević i srbijanski generali nakon što je razoružao hrvatski narod. Došavši ponovno na vlast u Hrvatskoj nakon izbora zajedno sa Bandićem je vratio sve udbaše i kosovce na vlast te tako vratio komunizam i jugoslavenski socijalizam koji su omogućili još veću pljačku hrvatskih poreznih obveznika i države.

Od komunističkog lopovluka se Hrvatska nikada nije oporavila, jer narod ne zna u što je utrošen novac od prodaje Ine, Ininih Bijelih polja, Hrvatskog telekoma, Plive, Croatia osiguranja i gotovo svih hrvatskih banaka, a vanjski dug hrvatske države je u samo tri godine Račanove vladavine povećan sa 9.2 na 26 milijardi dolara. Račan je prodao sve što je vrijedilo u Hrvatskoj, više nego njegov nasljednik Milanovć koji je prodao Croatia osiguranje gotovo za badava i opljačkao hrvatski proračun zbog ”Uljanika” u Puli i ”3. Maja” u Rijeki za više milijardi kuna. Slično je učinio Sanader kad je prodao Plivu i četvrtinu Ine. Zapravo, čija su naftna i plinska polja u Siriji: hrvatska, mađarska ili možda ruska? Zar se onda u ruskim bankama ne skriva novac hrvatskih lopova – jugoslavena?

Nitko razuman ne može razumjeti ovrhe utilitarnih državnih poduzeća i lokalnih uprava zbog neplaćenih utilitarnih obaveza sa toliko visokom kumulativnom kamatom i visokom cijenom FINA-inih usluga. Kamata na štednju je godišnja i manja od 1(jedan) posto. Zar to nije državna pljačka naroda u trenutku dok je gladan i zbog čega se iseljava? Zašto su legalizirane pljačke hrvatskog naroda preko ovrha koju sprovode javni bilježnici i sudci? Koliko su nam nesposobni i nekulturni službenici u državnoj upravi i državnim poduzećima, ali sposobni lopovi – svi većinom Titovi pioniri.

Kada se Jugoslavija raspala prema nekim izvorima na Wall streetu njezin dug je iznosio 84 milijarde dolara. U to su najvjerojatnije bili uključeni krediti samoupravnih poduzeća koja su zbog tog duga likvidirana. Od te svote je otpalo cca 23 milijarde dolara na Federaciju, a velik dio je pripadao republikama, što se skrivalo od javnosti. Naslijeđeni dug RH od 9.2 milijarde dolara je većinom bio dug Federacije i SRH mada se i za taj dug optužuje predsjednik Tuđman koji se u Njemačkoj zadužio samo za pola milijarde dolara prodajom državnih obveznica jer mu nitko drugi nije htio dati kredit. I tu je bio uveden embargo. Od Federacije i SRH, Tuđman je dakle naslijedio dug od cca 8 milijardi dolara.

Bez lustracije i progona komunističkih lopova, Hrvati će stalno živjeti u siromaštvu jer državu danas pljačkaju potomci komunista – udbaša i kosovaca.

Ovlasti koje je imao predsjednik Tuđman novim predsjednicima je oduzeo udbaš Šeks u suradnji sa drugim udbašima u Račanovoj vladi. Ono malo ovlasti što je ostalo današnjoj Predsjednici beskrupulozno otimlje tašti, sluganski i vlasti gladan Plenković koji je doveo u pitanje opstanak hrvatske države i naroda. Plenkoviću Hrvatska i njezini branitelji ne znači ama baš ništa, a prikriveni udbaši i kosovci u HDZ-u i dubokoj državi mu znače sve. On nije ni Europejac, kako mu mnogi laskaju, već Jugoslaven, diktator u svojoj naravi i okorjeli licemjer kojem politiku po nalogu duboke države vodi Pupovac.

Plenković nije sposoban da vodi državu. On se služi samo lažima i obmanama koje promiču udbaško kosovski mediji po uputama duboke države. Zašto bi jedan hrvatski premijer financirao srbske Novosti koje pljuju po hrvatskoj državi i narodu ako mu nije cilj neka nova Jugoslavija, a nju može ostvariti samo ulaskom Srbije u EU? Ulazak Srbije u EU je njegov politički cilj. Međutim, njega ne zanima nezaposlenost i iseljavnje mladih Hrvata iz Hrvatske. On to prihvaća jer, eto, sada Hrvati mogu slobodno i za veći novac raditi u EU. ALI, kome plaćaju poreze?

Sve pokazuje da je Veliki mag Plenković ucjenio predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, a to ne vide mnogi birači u Hrvatskoj. Ona je bila proamerički orijentirana, a Plenković je europski i projugoslavenski igrač, a možda i proruski. Zbog toga ona jadno izgleda jer se možda radi o prijetnji smrću njoj ili nekom u njenoj obitelji. Zašto bi SOA umjesto nje tražila ostavku njezinog savjetnika Radeljića i prijetila mu smrću? Ta ista SOA je zaprijetila i Predsjednici jer njezin izraz lica se skroz promjenio.

SOA-om upravljaju bivši udbaši i kosovci, a oni su spremni na sve. Imaju svoje medije i svoje suradnike u elektronskim i tiskovnim medijama čiji glavni cilj je obezvrijediti i omalovažiti obrambeni domovinski rat te ispljuvati i poniziti dragovoljne branitelje nazivajući ih ratnimn zločincima, a partizanima i komunistima pripisuju stvaranje suverene i nezavisne države Hrvatske da bi prikrili partizanske, četničke, komunističke, udbaške i kosovske zločine optužujući za njih ustaše. Duboka država ima također svoje suradnike u Predsjedničinom uredu. Predsjednica je ucjenjena i prestrašena jer je stala na stranu žrtve i narod ne treba nasjedati na medijske laži.

Preko udbaških medija Jasenovac je postao najveće ljudsko stratište u Europi, a nikada ne spominju egzekucije stotine tisuća hrvatskih civila nakon njemačke kapitulacije diljem Slovenije, Hrvatske i BiH koji su bježali pred komunizmom. Za to postoje nepobitni dokazi, ali hrvatske medije to ne zanima. To ne zanima ni hrvatsku državu. Komunistički ”intelektualci” po medijima su se ujedinili sa četnicima u pljuvanju po državotvornim i domoljubnim Hrvatima nazivajući ih ustašama i fašistima. Nitko u tim medijima ne spominje Bleiburg, Križni put, Goli otok, Hrvatsko proljeće i agresiju JA zajedno sa četnicima.

Za duboku državu ovaj obrambeni rat je bio građanski rat ili neki mali sukob. Istovremeno se optužuju katolička Crkva za promicanje ustaštva. To su već stare i provjerene udbaške metode. Očito, oni spominju građanski rat ne znajući što je građanski rat, a on bi se mogao dogoditi u Hrvatskoj uz pomoć vanjskih čimbenika ako se ovako nastave ponašati komunisti – udbaši i kosovci – po medijima. Svi komunistički i četnički zločini se pripisuju Jasenovcu jer jedino tako se mogu prikriti partizanski i četnički zločini njihovih djedova i očeva nad hrvatskim narodom.

Pokušali su komunisti dokazati da je Jasenovac bio stratište komunista, Žida, Srba i Cigana ali su se na kraju prevarili. Dakle, jugoslavenska iskapanja nisu našla nikakve dokaze u Jasenovcu ili okolici od komunističkih, srbskih, židovskih ili ciganskoih zatvorenika osim kostiju hrvatskih civila koji su bježali iz BiH pred komunizmom, ubijeni od četnika ili partizana, a pokopani ubrzano sa hrvatskim znamenjima. Odmah nakon toga, iskopavanja su zaustavljena.

Danas nasljednici partizanskih i komunističkih zločinaca pokušavaju obmanuti javnost da su leševi spaljeni mada nigdje nema kostiju tih spaljenih ustaških žrtava. Da bi kosti nestale u paljenju trebaju nam posebne peći, a takvih peći zasigurno nije bilo u Jasenovcu. Takve peći nije imala ni Nedićeva Srbija koja je prva u Europi već 1942. godine istrijebila Žide u plinskim komorama.

Predsjednica KGK ne bi smjela biti naivna jer ona sigurno neće biti predsjednički kandidat HDZ-a bez da ispuni Plenkovićeve jugoslavenske želje. Zbog toga joj je najbolje da se vrati svojim biračima i vodi politiku koju je vodila sve do te kobne izjave. Nakon toga, vjerujem, da joj za izbore ne bi trebao ni HDZ. Ako joj je iole stalo do hrvatske države i hrvatskog naroda, ne smije dozvoliti Plenkoviću da nas vodi u nestanak. Mora javno voditi svoju, a nikako Plenkovićevu politiku.

Znam da je i zbog njega pozvala u posjet četnika Vučića, a to joj se vratilo kao bumerang kod nemislećih domoljubnih pojedinaca. Ako ne može biti predsjednica sa svojim idejama, onda bi bilo najbolje da se odrekne kandidature i ne dozvoli Plenkoviću da sa njom manipulira. Ne smije se dozvoliti tom jugoslavenskom licemjeru i lažljivcu da nas ponovno vrati u neku novu Jugoslaviju. Hrvatski narod je gladan u bogatoj EU, a kako će mu tek biti gladan u nekoj novoj srbijanskoj Jugoslaviji?

Na koncu se pitam po čemu se premijer Plenković razlikuje od Budislava Lončara, Stjepana Mesića i Iva Josipovića? Sva trojica jednako dobro lažu i njihov cilj nije suverena i nezavisna Hrvatska nego neka nova Jugoslavija. Za Mesića znamo da ga se sumnjičilo za lopovluk, ali nikad nije procesuiran zahvaljujući dubokoj državi. Nije li nas sram što smo dva puta za predsjdnika birali udbaša i lopova?

Srećko Radović

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo