Ima neka “tajna veza” između Stjepana Mesića, Budimira Lončara i Vladimira Šeksa…?

Vrijeme:5 min, 12 sec

 

 

Martina Dalić je bila ministrica financija u vladi Jadranke Kosor i tada je njezin suprug, Niko Dalić, imenovan za člana upravnog odbora INA-e, što je i dan-danas. Iza Martine Dalić stoje prije svega Borislav Škegro i Jaca Kosor (a iza njih Šeks), te Davor Božinović, bivši predstojnik Mesićevog ureda. Očito radi o nastavku djelovanja Špiljakove momčadi pomlađene s novim igračima.

Davor Božinović, stručnjak za ONO i DSZ, predaje na veleučilištu Baltazar Adam Krčelić u Zaprešiću. Član upravnog vijeća tog veleučilišta je Kolja Družić, koji je surađivao i s KOS-om. Kolja ima i brata, Ivu Družića, rigidnog boljševika prema komu je Ivica Račan ekstremni desničar …. To je naša stvarnost…

Ima nešto groteskno u onim starim ciničnim doskočicama: “OZNA sve dozna” i “UDBA je naša sudba”; potonja iz dana u dan postaje gotovo proročanskom.

Ako se i prihvati tvrdnja da se neovisna hrvatska država nije mogla stvoriti bez udbaša, odnosno bivših jugoslavenskih funkcionera, te se slijedom toga nije mogla ni spominjati, a nekmoli provesti lustracija, onda ipak valja kazati da se lustracija mogla (i trebala) provesti nakon Oluje – ako ništa, metodom austrijskog generala Jacoba von Haynaua: “malo strijeljat’, malo vješat'”, nakon revoulcije u Mađarskoj 1848. godine.

Za razliku od komunista koji su, gdje god su došli na vlast, počinili genocid, zapadnjački je način gotovo kirurški precizan – glavne antagoniste pronaći, strijeljati, vješati ili prevedeno na suvremeni demokratski – poslati u doživotni zatvor. Sve velike zapadne sile znale su, i znaju, da je nekoliko dobro raspoređenih “glavonja” opasnije po državu i naciju od stotina tisuća neprijateljskih pučana, seljaka ili prosvjednika.

Tko bi rekao da će u 2019. godini hrvatsku državnu politiku provoditi Budimir Lončar, Stjepan Mesić, Joža Manolić i Vladimir Šeks? Lijepo raspoređeno – dva bivša oznaša i dva bivša udbaša! Hrvati su dvaput Mesića birali za šefa države, dakle čovjeka za kojeg u dokumentu iz ’58. godine jasno piše: “Kao saradnik zaverbovan je 12. IX. 1956. (!!!) godine od strane Vučković Dašana, šefa ureda za pasošku službu kotara Našice. Zavrbovan je na patriotskoj bazi (!), a na saradnju je pristao dobrovoljno bez ikakvog ustezanja sa puno volje.”

U sljedećem se dokumentu “Informacija broj 814” od 13. lipnja ’85. godine, nakon što je drukao Savku Kučar, Miku Tripala, Tuđmana, Veselicu, Čička… o Mesiću zaključuje sljedeće: “Cijelo vrijeme razgovora Mesić je htio dati do znanja da je lojalan i patriotski orijentiran građanin ove zemlje, ali isto tako ne želi biti ‘cinkaroš’ (?!) protiv bilo koga. Međutim, misli da može ostati i dalje u kontaktima sa Službom samo po problemima komentara i razmišljanja pojedinaca s kojima kontaktira, a koji su od sigurnosnog interesa za službu. Također je pristao da se češće susreće s poznanicima i da zajednički i komentiraju pojedine događaje iz društveno-političkog života zemlje, a o kojima isto tako želi razgovarati i sa pripadnicima SDS.”

Ono što je zanimljivo jest Mesićevo viđenje Vladimira Šeksa, trenutne sive eminencije unutar HDZ-a i države, kojima vlada uz pomoć Glavaša, Kalmete i Božinovića, a što je naveo u Informaciji 1141 od 02. rujna 1987.: “Napomenuo je (Mesić, op. a.) da Šeksa poznaje iz vremena kada je bio anonimni advokat u Osijeku i tada nije pokazivao nekih većih profesionalnih kvaliteta. Međutim, od Šeksa je umjetno napravljena medijska ličnost, iako se, prema Mesićevom mišljenju, radi o “osobi vrlo skromnih profesionalnih i ljudskih kvaliteta, sa izraženim narcisoidnim sklonostima”. Mesić tvrdi da je prema mišljenju njegovih poznanika , Šeks ‘režimski čovjek’, jer mu je previše toga dozvoljeno.”

Eto ti ga na! Pazi, dakle, jedan kapacitet poput Stjepana Mesića drži Šeksa osobom “vrlo skromnih profesionalnih i ljudskih kvaliteta”, a Vladimir Šeks je pisao hrvatski Ustav, bio predsjednik Sabora, a danas upravlja državom i HDZ-om putem svojih pulena.

Ima dalje u sljedećoj Informaciji br. 1286 od 10. rujna 1988. godine: “Mesić je u prvom dijelu razgovora iznosio svoje viđenje aktivnosti Vladimira Šeksa na području Slavonije. Mesić smatra da je Šeks slučajno postao medijska zvijezda. Smatra da je, isključivo zahvaljujući aktivnosti SDS prema Šeksu, postao javno interesantan, što on (Šeks) obilato koristi, a Mesić vjeruje da tu koristi ima i Služba. Ponovio je svoje mišljenje da je Šeks u Slavoniji slovio za prosječnog advokata, te ga sada tamo neki smatraju suradnikom SDS.”

Dodajmo, što Šeks i jest bio – kukavičje jaje koje će se podvaliti Tuđmanu, a ostalo je suvremena hrvatska politička povijest (i sadašnjost).Sve ove dokumente potpisuje Kolja Družić koji je od 1987. godine bio šef zagrebačke UDB-e. Time se otvara udbaški odvojak priče o INA-i koja je aktualizirana donošenjem novog zakona, pa sukladno tomu da svi žele biti “aktualni”, bit ćemo i mi.

Martina Dalić je bila ministrica financija u vladi Jadranke Kosor i tada je njezin suprug, Niko Dalić, imenovan za člana upravnog odbora INA-e, što je i dan-danas. Iza Martine Dalić stoje prije svega Borislav Škegro i Jaca Kosor (a iza njih Šeks), te Davor Božinović, bivši predstojnik Mesićevog ureda. Očito radi o nastavku djelovanja Špiljakove momčadi pomlađene s novim igračima. Davor Božinović, stručnjak za ONO i DSZ, predaje na veleučilištu Baltazar Adam Krčelić u Zaprešiću. Član upravnog vijeća tog veleučilišta je Kolja Družić, koji je surađivao i s KOS-om. Kolja ima i brata, Ivu Družića, rigidnog boljševika prema komu je Ivica Račan ekstremni desničar, a taj je Ivo Družić, osim što kadrovira hrvatskim akademskim sustavom, bio donedavno i u upravnom odboru PLINACRO-a. Spomenuti je u novije vrijeme štićenik Ante Milanovića (oca našeg Zoke), koji je, pak, svojedobno bio šef kabineta predsjednika Predsjedništva SRH Mike Tripala.

Gospodo moja, tko sad očekuje da će Hrvatska napraviti LNG i da će riješiti pitanje s Mađarima glede INA-e, kad se od 70-ih godina rukovodstvo (SR) Hrvatske nije promijenilo?! Nama i dalje drmaju državom Mesić i Šeks, bivši doušnici UDB-e, izvlače novce, postavljaju ljude, a Plenković nam priča priču o “europskim vrijednostima”?! Budo Lončar i Joža Manolić drže diplomaciju i medije, a Šeks i Mesić upravljaju gospodarstvom i pravosudjem (Vrhovni i Ustavni sud).

Lustracija, lustracija, lustracija, ovakva ili onakva; bilo kakva. Čini se da najveći hrvatski problem dugovječnost udbaša i oznaša. Udbaši ne umiru mlađi, da parafraziramo natpise na kutijama cigareta, nego žive i žive, skoro pa Hrvatskoj uprkos! Očito je žele nadživjeti i zato zdušno i sustavno rade protiv nje i njezina naroda.

Mila Marušić

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)