Davor Čelan: Hrvati trpe i pobjeđuju!

Vrijeme:8 min, 39 sec

 

Hrvati trpe i pobjeđuju!

Prošlo je gotovo 24. godina od povijesne, pobjedničke i ponosne operacije Hrvatske Vojske „Oluja“, rezultirajući s time gotovo 24. godina od Domovinskog rata, koji je temelj naše Domovine Hrvatske. No, kako vrijeme od završetka Domovinskog rata odmiče, položaj hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj ali i u Bosni i Hercegovini nažalost je čini se sve gori. Ne trebamo posjedovati veliku razinu inteligencije, da bismo došli do takvog zaključka. Potrebno je samo uključiti zdrav razum i biti realan. Svakoj trezvenoj osobi bi trebalo biti jasno, da se položaj hrvatskog naroda počeo konstantno pogoršavati nakon smrti hrvatskog državnika dr. Tuđmana, odnosno nakon preuzimanja vlasti Ivice Račana i njegovih komunističkih istomišljenika. Međutim, u ovoj kolumni ne želim analizirati sve događaje koji su rezultirali ovakvom trenutnom situacijom, iznimno lošom po hrvatski narod. Čak u ovoj kolumni previše ne želim ni nabrajati mnoge simptome, koje hrvatskom narodu u Republici Hrvatskoj ali i u Bosni i Hercegovini zagorčavaju život. Naime, poanta ove kolumne bi trebala ići u potpuno drugom smjeru.

Dušmani hrvatskog naroda svakodnevno likuju!

Iako sam gore naglasio, da se neću previše obazirati na one negativne stvari, koje se nažalost svakodnevno događaju u našoj Domovini Hrvatskoj, kratko ću ipak uspostaviti dijagnozu za trenutnu situaciju, u kojoj se hrvatski narod nalazi. To ću učiniti, kako bismo se nakon te konstatacije u nastavku kolumne mogli okrenuti prema pozitivi.

Naime, svakodnevno gledamo kako jugokomunistički ostaci, velikosrbi i svi mrzitelji Hrvatske i hrvatskog naroda s velikim zadovoljstvom reagiraju na sve negativne pojave po hrvatski narod i Republiku Hrvatsku. U većini medija glavna tema je odlazak mladih, iako je ta tema iznimno bitna, mrzitelji hrvatskog naroda imaju sasvim druge ciljeve plasiranjem te teme u hrvatski javni prostor.

Umjesto da pričamo o tome, kako na najbolji i najkvalitetniji način zaustaviti takav trend iseljavanja iz Republike Hrvatske, protivnici naše Domovine Hrvatske nas svakodnevno preko svojih medija bombardiraju naslovima, kako se svi ljudi koji su iselili iz Hrvatske nikada neće vratiti, kako je u inozemstvu život puno bolji itd. Namjerno zanemaruju činjenicu, da život u inozemstvu nije tako idealan kako se na prvi pogled čini. Cilj tih protivnika Hrvatske države je samo jedan, potaknuti što više mladih osoba da isele iz Hrvatske, kako bi nam oni mogli prodavati maglu kako je u komunističkoj, pokvarenoj i propaloj Jugoslaviji sve bilo bolje. Nažalost mnoge osobe koje su opravdano frustrirane trenutnom situacijom u Republici Hrvatskoj, podržavaju svjesno ili nesvjesno tu tezu mrzitelja cijelog hrvatskog naroda i Hrvatske države, iako im to možda nije ni namjera.

Mogli bismo konstatirati, da sramotna događanja u trenutnom sazivu Hrvatskog sabora idu u korist osobama, koji do danas nisu prežalili činjenicu, da im je hrvatski narod na čelu s predsjednikom Tuđmanom srušio njihovu državu Jugoslaviju. Sada gotovo 29. godina nakon raspada komunističke Jugoslavije, takve osobe osjete, da su u prilici ponovno manipulirati s hrvatskim narodom, kako bi stvorili neku novu Jugoslaviju. Ne bismo se zato trebali čuditi komentarima osoba jugokomunističkog uvjerenja na društvenim mrežama, poput sljedećih. „Ustaše odlaze“, „ raspada se Ustaška država“ itd. To su samo neki od mnogih zlobnih komentara osoba, koje su poražene 90-tih godina u Domovinskom ratu.

Međutim, u Bosni i Hercegovina je trenutna situacija za hrvatski narod još puno dramatičnija. Naime, po treći put je uzurpirana pozicija hrvatskog člana predsjedništva BiH, protiv hrvatskog naroda se vodi medijska agresija orkestrirana iz Sarajeva, Hrvati se proglašavaju članovima „UZP-a“ itd. To su samo neke od mnogih aktivnosti, koje velikobošnjački unitaristi svakodnevno vode protiv hrvatskog naroda Herceg-Bosne. U tome im nažalost pomažu i mnogi neupućeni u Republici Hrvatskoj.

Kada uzmemo u obzir sva trenutna događanja u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, možemo bez velikih napora konstatirati, da su mrzitelji hrvatskog naroda iznimno sretni trenutnom situacijom, te se neće predati u naumu da obezvrijede vrijednosti hrvatskog naroda, kako bi omogućili povratak u neko stanje, koje bi za Hrvate bilo pogubno, kao što je bila i komunistička Jugoslavija. Činjenica je, da dušmani hrvatskog naroda likuju, te se osjećaju iznimno moćno i vjeruju kako će se raspasti za njih „Ustaška“ država. No, kao što sam na početku i najavio, ovu kolumnu želim usmjeriti prema pozitivi, što ću u nastavku i učiniti.

Mrzitelji Hrvata nisu ništa naučili iz povijesti!

Mnogi narodi na svijetu su učili iz svojih grješaka, pa su ih izbjegavali u budućnosti. Međutim, čini mi se kako dušmani hrvatskog naroda, velikosrbi, jugokomunisti, velikobošnjački unitaristi i ostali nisu naučili apsolutno ništa iz povijesti, te svoje grješke konstantno ponavljaju. Jer da su kojim slučajem išta naučili znali bi, da su uvijek na kraju poraženi, koliko god se trudili uništiti hrvatski narod na cijelome svijetu.

Sada će se vrlo vjerojatno mnoge osobe, koje su počele sumnjati u svijetlu budućnost hrvatskog naroda upitati, kako unatoč svemu dolazim do konstatacije, da će hrvatski narod na kraju pobijediti sve te neprijatelja svega što ima hrvatski predznak?

No, odgovor na to pitanje želio bih dati referirajući se na gore postavljen misao, da dušmani Hrvata ništa nisu naučili iz povijesti. Sva povijesna događanja ukazuju na to, da će hrvatski narod pretrpjeti sve nevolje, te će kao i uvijek do sada upisati novu važnu pobjedu. Činjenica je, da je hrvatski narod diljem svijeta, ali posebice u svojoj Domovini Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u velikoj opasnosti, neke razloge za takvo stanje sam naveo već maloprije. No, isto tako je činjenica, da se hrvatski narod u svojoj novoj i davnoj povijesti nalazio u sličnim situacijama, nekada čak i puno težima od ove. Hrvatski narod je kroz svoju dugu povijest preživio Osmansko Carstvo. Opstao je i nakon prve Jugoslavije, odnosno Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, te Kraljevine Jugoslavije. Ovaj ponosni hrvatski narod opstao je i nakon druge komunističke Jugoslavije.

Ovaj narod preživio je Bleiburg, Vukovar, Škabrnju, Križančevo selo i mnoge druge tragedije ali je nakon svega opstao, te izašao iz svih tih nevolja još puno jači. Mnogi režimi nisu preživjeli, propadali su zaredom a hrvatski narod je opstao, ponosan i hrabar od stoljeća sedmog na svojoj zemlji, a tako će biti i u budućnosti. Na veliku žalost, velikosrba, jugokomunista, velikobošnjačkih unitarista i ostalih mrzitelja Hrvata i Hrvatske države. Mislim, da sam ovime dao jasan odgovor na gore postavljeno pitanje. Iskreno, nekada mi je žao gledati sve one antihrvatske elemente kako svakodnevno ulažu ogromni trud, kako bi uništili hrvatski narod, bez da realiziraju, da puno jače vojske i sile ovaj narod nisu uništile, te bez da realiziraju, da ovu bitku protiv hrvatskog naroda nikada dobiti ne mogu. Uz nas Hrvate stoje Svemogući Bog i sva povijesna događanja, to je ono što antihrvatskim elementima smeta, ali isto tako njihovu borbu čine bezvrijednom.

Međutim, pitanje je vremena kada ćemo kao hrvatski narod ostvariti novu pobjedu, jer činjenica je, da ovakvo trenutno stanje trpimo 19. godina. Hrvati su poznati po tome da imaju snagu dugo trpjeti, to nekada može biti pozitivno, u nekim situacijama to je ipak kontraproduktivno. Ovaj hrvatski narod je punih 45. godina trpio jugokomunistički teror, pa postoji sasvim legitimna sumnja, da će i ovu trenutnu situaciju trpjeti još mnogo godina. Ipak, hrvatski narod je taj koji sam odlučuje kada će zaustaviti to trpljenje, te krenuti prema novoj pobjedi u nizu, pobjeda koja će imati značaj kao operacija „Oluja“, te će okončati medijsku i političku agresiju na hrvatski narod sa strane jugokomunista i ostalih dušmana. Vjerujem, da su sada i oni zadnji prepoznali koja je doista poanta ove kolumne.

Mnogi će se ponovno upitati kako unatoč svemu okrenuti kormilo prema pobjedi, odnosno kako poraziti sve mrzitelje cijelog hrvatskog naroda i Hrvatske države?

No, odgovor je vrlo jednostavan. Prema pobjedi možemo krenuti samo zajedničkim snagama, zajedništvom Hrvata u Republici Hrvatskoj, Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvata diljem svijeta. Prema pobjedi ćemo se usmjeriti onog trenutka kada prepoznamo prijetnje velikosrpske ali i velikobošnjačke politike, te takve politike nazovemo pravim imenom. Pobjedu ćemo ostvariti ukazujući na mnoge loše stvari koje se događaju u našoj Domovini (korupcija, kriminal itd.), a ne okretanjem glave od njih. Umjesto potenciranja priče, da je žrtva hrvatskih branitelja bila uzaludna moramo se usmjeriti na to, da njihovu žrtvu nikada ne zaboravimo, da im pružimo sav mogući pijetet, da poštujemo njihovu žrtvu, njihove pozdrave i obitelji, kako njihova žrtva doista ne bi bila uzaludna.

Usmjerit ćemo se prema pobjedi onog trenutka, kad umjesto konstantnog kritiziranja hrvatskog naroda u BiH budemo podržavali sve odluke legitimnih predstavnika naše braće i sestara u BiH, te ih budemo zaštitili od velikobošnjačke politike. Umjesto što pravimo cirkus od najvišeg zakonodavnog tijela Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, usmjerimo se na to, da iz tog sabora dolaze odluke koje će imati isključivo pozitivne konotacije za Republiku Hrvatsku. Mi smo ti koji biramo Hrvatski sabor i o nama isto kao i o zastupnicima ovisi, kakva će atmosfera u njemu djelovati. Našoj Domovini ne ćemo pomoći tvrdeći, da ne treba glasovati na izborima jer su svi isti. Nego ćemo joj pomoći glasovanjem za one koji našoj Domovini mogu donijeti dobro, a njih uvijek ima samo ih treba prepoznati.

Hvala Bogu imamo razum darovan od Duha Svetoga, možda ćemo i pogriješiti i to je dio procesa, no bolje je griješiti nego ne činiti ništa. Kad tad grješke će nestati, a pravi potezi će se nizati. Domovini ne ćemo pomoći pljuvajući po njoj, pak suprotno, pomoći ćemo joj prezentirajući je svima u svijetu, ukazujući na sve probleme koje se događaju u našoj državi, bez vrijeđanja Domovine. Ovo su samo neki od mnogih primjera kako zaustaviti patnju hrvatskog naroda, te kako na koncu snage usmjeriti prema novoj velikoj pobjedi, koja će uz Božju pomoć zasigurno doći, samo je pitanje vremena. Mi Hrvati smo zasigurno ti koji možemo utjecati na brzinu nove pobjede.

Kako ovu kolumnu želim okončati na pozitivan način, citirat ću našeg uzoritog kardinala Blaženoga, za nas Svetoga, Alojzija Stepinca, te se želim kratko nadovezati na te divne riječi.

„Uzalud vam sav tisak i sve radiopostaje, našim srcima nikada nećete ovladati.“

To su riječi koje i danas imaju ogromni značaj, one pokazuju, da će se hrvatski narod osloboditi od svih nevolja koje trenutno ima. Uvijek pričamo o našem Kardinalu, međutim, budimo spremni boriti se za vrijednosti koje je i on zastupao. To podrazumijeva borbu do kraja za hrvatski narod i našu Domovinu Hrvatsku, kako bismo na kraju bili sretni i ponosni kao i svi Hrvati 05.08.1995-te godine. Ne dopustimo, da našim srcima zavladaju antihrvatske informacije, propagirane svakodnevno kroz mainstream medije. Narod koji je porazio Miloševića i njegove istomišljenike, krvavog bravara Broza Tita, porazit će i ove, koji mu danas ponovno žele naštetiti.

Davor Čelan/Hrvatsko nebo