Hrvatski generalski zbor traži istragu DORH-a zbog psihološkog-propagandnog djelovanja protiv Republike Hrvatske

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

Povodom objavljenih neistina objavljenih na portalu  „Glasno“ pod naslovom: “ZAŠTO JE DAMIR TOMLJANOVIĆ-GAVRAN UBIJEN U ZAGREBU”, čiji je autor Miro Matijević, odnosno Miro Surla, priopćenjem za javnost oglasio se Hrvatski generalski zbor.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski generalski zbor najoštrije osuđuje laži, koje je na blogu-portalu „Glasno“ pod naslovom: „ZAŠTO JE DAMIR TOMLJANOVIĆ–GAVRAN UBIJEN U ZAGREBU“, objavio  autor Miro Matijević.

Hrvatski generalski zbor, podsjeća, da su okolnosti pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana, 17. veljače 1994. godine na Velebitu javnosti dobro poznate, obzirom da su o tom tragičnom događaju, u medijima, u više navrata govorili neposredni svjedoci, Gavranovi prijatelji i suborci,  pripadnici 1 gardijske brigade „Tigrova“, Darko Katuša i Grga Tokić.

Obzirom na navedeno, smatramo kako je  izrečene neistine autor članka u javnost smišljeno plasirao  u cilju stvaranja i širenja dezinformacija, kako bi se manipuliralo javnim mnijenjem, izazivale podjele i posijale sumnje u braniteljskoj populaciji i šire, te bacila ljaga na pokojnog ratnog ministra obrane Gojka Šuška. Pritom je, autor u svom članku, branitelje prikazao kao masovne uživatelje droga, a Gavranovu junačku smrt, na borbenoj zadaći, proglasio običnom likvidacijom od hrvatske strane.

Hrvatski generalski zbor upozorava, da ovako smišljene i plasirane laži,  neposredno uoči obilježavanja 25 obljetnice pogibije istinskog heroja i omiljenog  junaka Domovinskog rata stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana, imaju sve odlike psihološkog-propagandnog  djelovanja, kao oblika Specijalnog rata,  usmjerenog protiv temeljenih vrijednosti Domovinskog rata i Republike Hrvatske u cijelosti.

Obzirom na navedeno, Hrvatski generalski zbor traži žurno postupanje Državnog odvjetništva”, stoji u priopćenju.

Tko je Miroslav Surla, alijas Miro Matijević?

Sudeći prema javno dostupnim informacijama, Miroslav Surla, alijas Miro Matijević, rođen je 1952. u Brežicama (Slovenija) kao sin Stevana Surle, koji je do devedesetih radio u vojno obavještajnoj službi JNA (KOS), zajedno s ocem Željka Ražnjatovića Arkana.

Miru Matijaevića, odnosno Miroslava Surlu, već duže se vrijeme javno sumnjiči za paraobavještajno djelovanje na području Republike Hrvatske, poglavito na području Splita i Like.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)