“KOMŠIĆA SU IZABRALI BOŠNJACI” Smijenjeni veleposlanik Dronjić pisao Glavnom tajniku UN-a

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

 

Ivica Dronjić, veleposlanik BiH pri stalnoj misiji u Ujedinjenim narodima koji je smijenjen odlukom Željka Komšića u pismu poslanom Antoniju Guterresu , glavnom tajniku Ujedinjenih naroda, piše da je Komšić za hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabran bošnjačkim glasovima. Također, u pismu koje je poslao Guterresu naveo je i da u ponedjeljak napušta svoju dosadašnju funkciju.

Dronjić će u ponedjeljak okončati svoju misiju kao veleposlanik pri stalnoj misiji BiH u Ujedinjenim narodima i to nakon odluke Željka Komšića da i on bude među smijenjenim diplomatima.

U oproštajnom pismu glavnom tajniku UN-a Antoniju Guterresu koje je objavio portal Klix.ba Dronjić je spomenuo i činjenicu da je Komšić drugi bošnjački član Predsjedništva u BiH.

Naime, Dronjić je prije dva dana poslao oproštajno pismo Guterresu u kojem ga obavještava da će svoju funkciju kao veleposlanik u UN-u prepustiti u ponedjeljak 18. veljače.

Nakon toga ukratko objašnjava kako je došlo do toga, naglašavajući da su Bošnjaci izabrali Željka Komšića.

Dronjić je u pismu poslanom glavnom tajniku Ujedinjenih naroda spomenuo i drugih 11 kolega koje je Komšić smijenio zato jer su Hrvati.

Osim informiranja Guterresa o tomu da napušta poziciju u UN-u, Dronjić je prigodu iskoristio i da glavnog tajnika ove institucije uputi u obespravljenost bh. Hrvata.

Dronjić je Guterresu napomenuo i da je on imao jednu od kraćih karijera kao veleposlanik pri stalnoj misiji u UN-u jer je imenovan u rujnu 2018. godine.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori