PHB Priopćaj br. 17.: Sastali se predstavnici PHB-a i „Hrvatske uzdanice“

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

Priopćaj br. 17

U Zagrebu, 11. veljače 2019.

 

Sastali se predstavnici PHB-a i „Hrvatske uzdanice“

U nizu susreta s pojedincima, skupinama i strankama što su dosad ostvareni, član Poticajne skupine za osnivanje Pokreta za hrvatsku budućnost (PHB) Zdravko Gavran sastao se je u subotu, 9. veljače s predstavnicima udruge „Hrvatska uzdanica“ (HU) u prostorijama te udruge u Frankopanskoj ulici u Zagrebu. U razgovoru su sudjelovali predsjednik „Uzdanice“ dr. Ivan Radić, potpredsjednici Ivan Butković – Buco i Zdenko Jakovljević te potpisnici Proglasa hrvatskomu narodu PHB-a dr. Stipe Kutleša i Mili Lozančić. Dr. Kutleša bio je i u svojstvu predsjednika Hrvatskoga nacionalnog vijeća (HNV), udruge sa sjedištem u Zagrebu.

 Z. Gavran upoznao je sugovornike s temeljnim postavkama i ciljevima političko-integrativne inicijative PHB – u okolnostima kritičnima za hrvatsku budućnost! – te izrazio želju i spremnost na suradnju PHB-HU u smislu širega unutarhrvatskog povezivanja s ciljem uspješnijeg djelovanja za dobrobit hrvatskog naroda i domovine te povezivanja domovinskih i iseljenih Hrvata odnosno ljudi hrvatskoga podrijetla u svijetu. Podsjetio je na 19.  točku Proglasa PHB-a u kojoj se ističe kao cilj ovo: „pokrenuti na novim osnovama povezivanje s hrvatskim iseljeništvom i hrvatskim manjinama radi jačanja zajedništva, čuvanja kulturnoga identiteta i stvaranja uvjeta za povratak onih koji to žele, te istodobno izraditi strategiju useljavanja pripadnika hrvatskoga i drugih naroda koji su voljni doći i integrirati se u hrvatsko društvo“. 

Na kraju razgovora, koji je bio otvoren i zahvatio različita područja, zaključeno je da se suradnja konkretizira nakon što „Hrvatska uzdanica“ utvrdi u kojim je aspektima zainteresirana za konkretnu suradnju i razmjenu mišljenja te u čemu bi joj trebala potpora koju joj u ostvarivanju njezinih zamisli može dati PHB. 

Istaknuto je i to da treba povezivati domoljubne subjekte i udruge, kao što je HNV, u mrežu suradnje, razmjene ideja i iskustava te međusobno potpomaganog koordiniranog ostvarivanja različitih aktivnosti. Sve to, dakako, sukladno navlastitim svrhama, i ovisno o tomu je li riječ o udruzi, stranci, inicijativi ili ustanovi. No bitno je da se što učinkovitije ostvaruju oni glavni ciljevi koji su svima zajednički i istinskim domoljubima na srcu.

PHB, Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)