BRADARA: Sjednica novog saziva Doma naroda FBiH do 10. veljače

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

 

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara u razgovoru za BHRT apelirala je na sve županijske skupštine i političke stranke da izaberu izaslanike za taj dom kako bi sjednica novog saziva bila zakazana.

Bradara se nada da će sve županijske skupštine posao završiti do 5. veljače, a da će sjednica novog saziva Doma naroda FBiH biti zakazana do 10. veljače.

“Dovoljno smo odgovorni da smirimo naše građane. Proračunski korisnici će sigurno u velječi dobiti naknade za sijačanj”, kazala je.

Predsjedavajuća Bradara je naglasila da je Federacija BiH likvidna, što znači da će onog trenutka kad se usvoje određeni dokumenti, sve isplate biti isplaćene na račune.

Dodala je da je ranije upozoravala da može doći do blokade FBiH te je izrazila žaljenje što četiri mjeseca nakon Općih izbora nisu implementirani rezultati i što nije popunjen Dom naroda FBiH.

“To je razlog zašto ovaj dom nije mogao zasjedati i usvojiti proračun ili bar usvojiti odluku o privremenom financiranju”, poručila je.

Komentirajući odluku Ustavnog suda BiH o zahtjevu za ocjenu ustavnosti Uputstva Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o načinu raspodjele mandata/popune Doma naroda, Bradara je iskazala zadovoljstvo, ističući da će konačno biti završena implementacija izbornih rezultata i proces konstituiranja zakonodavnih tijela vlasti.

Iako je dugo u tom poslu, Bradara tvrdi da stari saziv nikada nije usvojio proračun za narednu godinu nakon izbora. Također je dodala da je u protekle četiri godine Dom naroda FBiH češće prvi usvajao važne dokumente, u odnosu na Zastupnički dom FBiH te da su na taj način pokazivali koliko im je važno da i građani i sve kategorije proračunskih korisnika na vrijeme budu isplaćeni.

Poručila je da mirovinski sustav nije bio ugrožen, jer su zakonom omogućili Federalnom zavodu za mirovinsko-invalidsko osiguranje da može isplatiti mirovine te da je znala da umirovljenici neće biti ugroženi.

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori