HRVATSKA – BAHREIN Sve se zna, Kaubojima je važna samo jedna stvar

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

 

 

Od 18 sati Hrvatska protiv Bahreina igra četvrtu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

 

Raspored je išao na ruku Hrvatskoj na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. U prva tri kola naši su rukometaši s tri pobjede (Island, Japan, Makedonija) osigurali nastup u drugoj fazi natjecanja, u koju prenose sigurna dva boda, a sa Španjolcima u 5. kolu igraju za prvo mjesto u skupini B.

Zato je današnji susret 4. kola protiv Bahreina nevažan. Bit će to prilika da izbornik Lino Červar odmori najbolje igrače. Luka Cindrić igrao je tek prvu utakmicu s Islandom i zbog lakše ozljede neće ga biti niti protiv Bahreina.

Probat će Červar odmoriti i još neke udarne igrače poput kapetanaDomagoja Duvnjaka, a mogao bi na golu priliku da se razbrani od početka dobiti Ivan Stevanović.

Priliku će za nešto više minuta sigurno će dobiti i debitanti na velikim natjecanjima. Marin Šipić već se istaknuo na poziciji pivota, kao i David Mandić na lijevom krilu te Jakov Vranković na poziciji desnom vanjskog. Desno krilo Ivan Vida mogao bi zamijeniti Zlatka Horvata u većem dijelu utakmice.

Bahrein Hrvatskoj ne bi smio zadati veće probleme, ali ni eventualni poraz ne bi ništa promijenio u konačnom raspletu. Jasno, poraz bi malo pokvario raspoloženje oko reprezentacije pa smo sigurni da opuštanja velikog neće biti tko god zaigrao.

Bahrein je u prvom kolu izgubio od Španjolaca deset razlike, Makedonija je slavila s pet, a Island ih je pregazio s čak 18 razlike.

Sve nam to govori kako ni Hrvatska ne bi trebala imati većih problema, samo da se nitko ne ozlijedi.

gol.dnevnik.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo