Nikola Karabatić ipak stiže na SP!

Vrijeme:3 min, 12 sec

 

 

Svi francuski mediji radosno ističu da se Karabatić u Njemačkoj očekuje večeras.

 

Najbolji rukometaš svijeta se, iako ozlijeđen, na SP-u vraća u reprezentaciju Francuske, koju je od 2006. vodio do četiri svjetska, tri europska i dva olimpijska zlata.

Francuska je sinoć u prvoj utakmici na SP-u jedva pobijedila Brazil 24:22, nakon čega su se Les Bleus našli na udaru silovitih kritika javnosti i navijača.

Ali odmah zatim stigla je vijest koja je oduševila naciju: U reprezentaciju se vraća sportski heroj Francuske.

Francuska slavi: Heroj nacije čudesno se vraća na SP-u

Svi francuski mediji radosno ističu da se Karabatić u Njemačkoj očekuje večeras. On je to medijima najavio nekoliko minuta prije kraja utakmice s Brazilom, a odmah zatim vijest je i službeno potvrđena.

Usprkos tome što je njegov postoperativni oporavak trebao trajati najmanje četiri mjeseca, Karabatić se prošlog tjedna, dakle manje od tri mjeseca nakon operacije, vratio treninzima u PSG-u.

Gledat će večerašnju utakmicu Francuske i Srbije, a sutra počinje trenirati s reprezentacijom

Zbog ozljede nije bio na popisu 20 igrača koji je prije SP-a sastavio izbornik Didier Dinart, koji je u posljednje vrijeme ipak otvorenom ostavljao mogućnost da se Karabatić čudesno vrati u reprezentaciju na SP-u.

Velikan će biti na večerašnjoj utakmici Francuske i Srbije, a očekuje se da će sutra ujutro prvi put trenirati s reprezentacijom.

“Nikola je nastavio s treninzima u PSG-u i nakon razgovora s ljudima iz njegovog kluba i s njim samim, odlučio sam kako su se stekli uvjeti da nam se pridruži u reprezentaciji”, objavio je Dinart nakon utakmice s Brazilom.

Ipak je dodao zadršku: “Nije potrebno naglašavati koliko nam je on važan igrač, ali ipak moramo na treninzima konačno provjeriti njegovu trenutnu sposobnost.”

Hrvatsku čeka stari krvnik: Uvijek kada igra protiv nje zaboravi ono čime se inače uvijek diči, da je to krasna zemlja i jedna od njegovih domovina te rodna gruda njegovog oca Trogiranina

Povratak starog krvnika hrvatske rukometne reprezentacije loša je vijest za Červarovu momčad na SP-u. Hrvatska je prema kladionicama tek sedmi favorit ovog natjecanja, a sada je doznala da je u drugom krugu čeka igrač koji uvijek kada igra protiv Hrvatske zaboravi ono čime se inače uvijek diči: da je to krasna zemlja i jedna od njegovih domovina te rodna gruda njegovog oca Trogiranina.

Nakon što Duvnjak i društvo očekivano prođu prvu grupnu fazu u Münchenu, čemu su bliži nakon pobjede nad Islandom 31:27 na otvaranju, u drugoj fazi, koja se također igra po skupinama, u Kölnu bi ih trebali čekati derbiji s Njemačkom i Francuskom, koja prema najnovijim informacijama ipak prvi put nakon 2003. godine neće igrati bez Nikole Karabatića, te mogući okršaj sa Srbijom. Hrvatska bi tako trebala izbaciti dva od tri favorita za borbu za medalje.

Od kojih je jedan sada pojačan jednim od najboljih rukometaša ikad.

Nakon operacije stopala sredinom listopada očekivalo se da pauzira najmanje četiri mjeseca

Podsjećamo, još od sredine listopada prošle godine pa sve do sada činilo se da je ozljeda lijevog stopala izbacila Nikolu Karabatića s SP-a u Njemačkoj i Danskoj. Zbog toga ne može igrati minimalno četiri do šest mjeseci, govorili su liječnici nakon Karabatićeve operacije. Ovo mu je trebalo biti prvo veliko natjecanje otkako igra za reprezentaciju koje će propustiti. Dosad je sudjelovao na svim europskim i svjetskim prvenstvima, kao i na olimpijskim igrama, od 2003. godine, otkako je član reprezentacije.

Slavni Francuz prije tri mjeseca šokirao je domovinu objavom u kojoj je napisao da se nalazi u bolnici uoči operacije: “Bol je bio prejak. Teško je i vrlo razočaravajuće… Pokušavao sam stiskati zube, ali nije bilo dovoljno. Mogao sam pogoršati ozljedu i možda prijevremeno prekinuti karijeru. Tužan sam jer propuštam prvo svjetsko prvenstvo u svojoj karijeri, ali druge mogućnosti nisam imao”, rekao je tada 34-godišnji PSG-ov lijevi bek.

 

 

Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)