POZNATA IMENA NOVIH VELEPOSLANIKA, Evo koga Komšić šalje u svijet u ime Hrvata

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

 

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici opozvalo s dužnosti 21 veleposlanika Bosne i Hercegovine, te po tri konzula i šefa stalnih misija BiH u svijetu, a već danas se nagađa tko će ih to zamijeniti.

Prema saznanjima “Nezavisnih”, kvote predviđene za veleposlanička mjesta iz reda srpskog naroda popunit će, između ostalih, Milorad Živković, nekadašnji zastupnik i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH, mogao bi zauzeti fotelju veleposlanika u Sloveniji.

Tu je i nekadašnja veleposlanica u više zemalja Koviljka Špirić, koja bi mogla biti predstavnik BiH u Poljskoj, dok bi Boro Bronza, profesor povijesnih znanosti iz Banjaluke, trebao biti veleposlanik u Švicarskoj.

Milica Ristović-Krstić, odbornica SNSD-a u Istočnoj Ilidži, dovodi se u vezu s Veleposlanstvom u Grčkoj, dok bi se Zdravko Begović, nekadašnji veleposlanik BiH u Ljubljani, mogao naći u Veleposlanstvu BiH u Bugarskoj, a Slaviša Ćeranić trebao bi biti predstavnik u Rumunjskoj.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je sinoć u Sarajevu “da je diplomatska politička praksa da se ne priopćavaju imena dok ga zemlja domaćin ne prihvati”, ali se već počelo nagađati koja će se to imena pojaviti na ovim važnim funkcijama.

Kako saznaju Nezavisne, hrvatsku kvotu veleposlanika trebali bi popuniti Jadranka Negodić, nekadašnja veleposlanica u Velikoj Britaniji, koja bi mogla biti na čelu Veleposlanstva BiH u Njemačkoj.

Tu je i Ivana Robović iz DF-a bi, koja bi navodno, mogla biti nova veleposlanica BiH u Belgiji, a Slavko Matanović, u ime DF-a, trebao bi biti veleposlanik u Italiji

Spominje se i Ivan Orlić koji bi mogao biti na čelu Vijeća Europe u Strasbourgu.

Prvi tajnik u Veleposlanstvu BiH u Hagu Dragan Mihaljević trebao bi biti novi konzul u Milanu.

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori