OBLJETNICA OSNUTKA BRIGADE “NIKOLA ŠUBIĆ ZRINSKI”/, ČAVARA: Sloboda se mora slaviti, ali slobodu moramo i braniti

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

 

“Sloboda se mora slaviti, ali isto tako, moramo biti svjesni da slobodu moramo uvijek braniti. Treba poštivati i cijeniti svakog branitelja, dočasnika, časnika, koji su bili spremni utemeljiti brigadu, braniti ove prostore”, istaknuo je Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH koji je nazočio obilježavanju 26. obljetnice osnutka brigade – pukovnije HVO “Nikola Šubić Zrinski” i 24. obljetnice osnutka UDVDR HVO HB – podružnica Busovača.

Obilježavanje obljetnice započelo je polaganjem vijenaca na spomen-obilježju u Busovači, a zatim je uslijedilo misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, koje je predslavio župnik fra Zoran Jaković, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

“Okupili smo se kako bi odali počast te izrazili duboku zahvalnost i poštovanje našim poginulim braniteljima. Njihovu žrtvu ne smijemo zaboraviti, već cijeniti i poštovati tako što ćemo cijeniti svoj kraj, zavičaj, jezik, narod, svoju Busovaču i Bosnu i Hercegovinu. Naši branitelji izginuli su za dobre ideje i ciljeve, svoje živote dali su kako bi spasili svoje obitelji i svoj narod”, istaknuo je župnik Jaković u prigodnoj propovijedi.

Nakon misnog slavlja, upriličena je posjeta spomen sobi s fotografijama poginulih branitelja, a potom je uslijedila svečana akademija u kinu “Thetare” na kojoj se prisutnima obratio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

“Sloboda se mora slaviti, ali isto tako, moramo biti svjesni da slobodu moramo uvijek braniti. Treba poštivati i cijeniti svakog branitelja, dočasnika, časnika, koji su bili spremni utemeljiti brigadu, braniti ove prostore i s punom čašću i poštovanjem svima nama čestitam 26. obljetnicu osnutka brigade – pukovnije ‘Nikola Šubić Zrinski’”, istaknuo je Čavara.

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo