INSPEKCIJA U METKOVIĆU GOTOVA: Liječnici Hitne krivi za smrt dječaka?

Vrijeme:52 sec

 

 

Završen je inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore u DZ-u Metković, Hitnoj pomoći Metković i KBC-u Split zbog smrti 9-godišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića.

Iz Slobodne Dalmacije javljaju da imaju neslužbene, ali vrlo pouzdane informacije kako je inspekcija utvrdila da liječnici u DZ-u Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta.

Također, Slobodna Dalmacija javlja da se liječnicima na teret stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport.

Uz to, inspekcijski nadzor je utvrdio da su u posljednje jutro života Gabrijela Bebića liječnici prebacivali njega i njegovog oca od pedijatrijske ambulante do ambulante Hitne pomoći, javlja Slobodna Dalmacija.

Pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš je za Index potvrdio da je u Metkoviću obavljen inspekcijski nadzor, ali nam nije htio otkriti detalje.

Međutim, da bi nalaz inspekcije bio potpun, treba pričekati obdukcijski nalaz.

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo