Plenković o aferi “SMS”: Od svih angažiranih očekujem da se afera rasvijetli apsolutno do kraja

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je u Hrvatskom saboru, komentirajući iskaz Franje Varge u aferi SMS, ocijenio da što više informacija izlazi u javnost, to afera izgleda sve gore i zahtijeva daljnje korake.

-Od policije, DORH-a i svih angažiranih službi očekujem da se afera rasvijetli apsolutno do kraja. Što više informacija izlazi u javnost, što više toga saznajemo, ovo mi izgleda sve gore i sve lošije i zahtijeva daljnje korake – rekao je Plenković.

S obzirom na to da se u toj aferi spominje i njegov zamjenik u HDZ-u i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, Plenković je kazao kako je već o tome razgovarao sa svojim zamjenikom.

-Važno je da se utvrde činjenice, što je točno, a što nije. Bavimo se temom u kojoj je glavna aktivnost bila fabrikacija, a ako je to bila glavna tema s kojom se jedna skupina ljudi, to je sada sasvim očito, bavila dulje vremena, onda je nužno da nadležna tijela, policija i DORH i Uskok do kraja rasvijetle tu temu – rekao je.

Ustvrdio je da on kao predsjednik Vlade nema informacije o detaljima istrage niti to može znati, a informacije o tome u javnost dolaze nekim drugim putem.

Upitan misli li da mu netko u stranci radi o glavi, Plenković je rekao da je u političkoj utakmici “sve na neki način moguće”, međutim ni u jednom trenutku nije osjetio bilo kakvu ugrozu i zavjeru, pa se nije ni angažirao da je riješi.

 

 

M.M.//http://www.hrsvijet.net//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)