Čilić briljantnom igrom slomio Tsongu, Hrvatska je na korak do titule u finalu Davis Cupa!

Vrijeme:1 min, 50 sec

 

 

Nakon što je Borna Ćorić svladao Jeremyja Chardyja i doveo Hrvatsku ovog petka u vodstvo u finalu Davis Cupa u Lilleu, Marin Čilić pobijedio je Jo Wilfrieda Tsongu s jednakim rezultatom 3:0 i tako približio našu reprezentaciju na korak do osvajanja ovog natjecanja po drugi put u povijesti…

 

Hrvatska je blizu novoj tituli u Davis Cupu. Nakon trijumfa 2005. godine u režiji Ivana Ljubičića i Marija Ančića, smiješi se drugo slavlje s Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem u glavnoj ulozi, piše Tportal.

Takav je dojam nakon petka u Lilleu, tijekom kojeg je Hrvatska povela 2:0 i dijeli ju još samo jedan bod do osvajanja prestižnog trofeja. Prvi je posao u ranim popodnevnim satima odradio Borna Ćorić koji je pomeo s terena Jeremyja Chardyja, a onda je na užas Francuza isto napravio i Marin Čilić njihovom drugom reketu.

Protiv Joa Wilfrieda Tsonge naš najbolji tenisač ušao je u dvoboj kao favorit i to je opravdao na najbolji mogući način. Već u prvom setu pokazao je da je u boljoj formi od ove sezone često ozlijeđenog Francuza te je uz jedan oduzeti servis došao do prednosti rezultatom 6:3.

U drugom setu Tsonga se mogao vratiti u igru, ali Čilić je kod 3:4 spasio dvije ‘break’ prilike pa kod 5:5 oduzeo servis protivniku i sa 7:5 zaključio ovu dionicu igre.

Francuska publika u dvorani bila je nervozna, povremeno je zviždala Marinu prilikom serviranja i atmosfera je bila užarena, ali sedmog tenisača svijeta to nije nimalo uznemirilo. U trećem setu još je u dva navrata uspješno spašavao ‘break’ lopte, a kod 2:2 ponovo je oduzeo servis Tsongi i mirno priveo posao kraju.

Hrvatska je tako stigla do ogromne 2:0 prednosti u finalu i u subotu je na Mati Paviću i Ivanu Dodigu da dovrše posao. Igrat će protiv Herberta i Mahuta.

Ipak, ne treba prerano slaviti, jer vodili su naši i u polufinalu protiv SAD-a na sličan način pa se dvoboj do nedjelje pretvorio u dramu. No, situacija je sjajna i to je činjenica…

Davis Cup, finale:

Tsonga – Čilić 3:6, 5:7, 4:6

Francuska – Hrvatska 0:2

 

hms.ba/ http://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)