KNEZOVIĆ: Danas Sarajevo ne bi bilo slobodno da nije bilo Herceg-Bosne

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

 

Sedmog listopada bit će održani opći izbori u Bosni i Hercegovini, a političke stranke i kandidati svakodnevno šalju poruke stanovnicima BiH.

 

U emisiji “Kontrasti” Balkans.aljazeera s temom “Preferencije hrvatskoga biračkog tijela” razgovarali su Marijan Knezović, društveni aktivist i kolumnist, i Franjo Šarčević, vrsni matematičar i glavni urednik portala Prometej.ba.

Emisiju je uredio i vodio Saša Delić, a s gostima je razgovarao o tome što se u svjetlu predstojećih izbora nudi Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, kao i građanima koji ne pripadaju konstitutivnim narodima u BiH.

U emisiji je poseban naglasak bio na odnosu aktualnih politika prema hrvatskom biračkom tijelu.

Marijan Knezović dodao je da se Komšićeva politika ne može zvati vizijom jer se temelji na mržnji, a osporio je i sudjelovanje HDZ-a u zločinačkom pothvatu.

Hrvatska demokratska zajednica za vrijeme rata vodila je herojsku politiku koja je spasila i stvorila Republiku Hrvatsku ovakvu kakva je danas, ali ne samo RH, nego i Bosnu i Hercegovinu tako što je kroz institucije Herceg-Bosne obranila teritorij. Na kraju krajeva, danas Sarajevo ne bi bilo slobodno da nije bilo Herceg-Bosne, istaknuo je Marijan Knezović na početku svojega obraćanja, prenosi Jabuka.tv

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo