Luka Modrić je najbolji Nogometaš Svijeta! Povijesna noć za hrvatski nogomet

Vrijeme:1 min, 50 sec

 

 

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić osvojio je nagradu ‘The Best FIFA Football Awards’

 

Na svečanoj ceremoniji u Londonu za nagradu ‘The Best FIFA Football Awards’ (FIFA-ina nagrada za najboljeg nogommetaša sezone) Hrvatska se ponovno pokazala kao nogometna velesila.

Kapetan Vatrenih i zvijezda Real Madrida Luka Modrić izabran je za Najboljeg Nogometaša Svijeta u 2018. godini.

Nakon što je osvojio nagradu za Najboljeg Igrača SP-a, te UEFA-inu nagradu za Najboljeg Nogometaša Europe, Modrić je zaključio ‘hat-trick’ osvojivši i ovu FIFA-inu nagradu čime je prekinuo desetogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Uz Modrića su u konkurenciji za ovu nagradu bili njegov bivši suigrač iz madridskog Reala Cristiano Ronaldo, te zvijezda Liverpoola Mohamed Salah.

Nagradu za najboljeg trenera sezone osvojio je Didier Deschamps, izbornik Francuske koji je Tricolore doveo do Svjetskog zlata. S Deschampsom su u konkurenciji bili izbornik Hrvatske Zlatko Dalić i bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane.

Nagradu za najboljeg mladog igrača očekivano je osvojio Kylian Mbappe koji je bio ponajbolji igrač Francuske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Za najbolji pogodak sezone izabran je gol krilnog napadača Liverpoola Mohameda Salaha kojeg je zabio u ‘Merseyside derbiju’ protiv Evertona na Anfieldu.

Najbolja momčad sezone glasi ovako: David De Gea, Dani Alves, Marcelo, Raphael Varane, Sergio Ramos – Luka Modrić, Ngolo Kante, Eden Hazard – Leo Messi, Kaylan Mbappe, Cristiano Ronaldo. Nadali smo se kako bi i Ivan Rakitić mogao dobiti mjesto u ovoj momčadi pored Luke Modrića, ali njegovu poziciju su popunili još jedan Francuz Ngolo Kante te Belgijanac Eden Hazard.

Nagradu za najbolju nogometašicu osvojila je sjajna Brazilka Marta, nagradu za najboljeg vratara osvojio je Tibo Courtois koji je s Belgijom osvojio brončanu medalju na Mundijalu, a najbolji trener/ica nogometašica je bio trener Lyona Reynald Pedros. Nagrada za najbolje navijače pripala je navijačima Perua (mada su i ovdje Hrvati mogli biti pobjednici), nagradu za Fair-play dobio je Lennart Thy. Iako nije zaigrao u porazu njegovog Venla 3:0 kod PSV-a, domaćini su ga svejedno proglasio igračem utakmice. Razlog zašto je ovaj 26-godišnjak propustio utakmicu je taj što je išao dati krv oboljelom od leukemije koji se borio za život.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)