Plenković brani svoju koaliciju s Pupovcem i HNS-om

Vrijeme:2 min, 17 sec

 

Između pravde za žrtve i Pupovca, Plenković kao i njegovi prethodnici bira Pupovca

Plenković se u svom poznatom nadmenom stilu danas pred novinarima osvrnuo na potpuno opravdane kritike da u Hrvatskoj ništa praktički nije učinilo po pitanju procesuiranja zločina nad Hrvatima tijekom Domovinskoga rata. Nije se u svojoj nadmenosti Plenković osvrnuo ni na Vjerodostojnisvoj izbor državnog odvjetnika, koji je odmah u prvim izjavama jasno dao do znanja da će nastaviti s politikom svojih prethodnika, Bajića i Cvitana. Drugim riječima, da će DORH i dalje biti jamac neprocesuiranja ratnih zločina nad Hrvatima, kao i sveopće korupcije pri kojoj nestaju milijuni i milijarde kuna.

No, zato je Plenković imao obraza braniti s pozicije sile svoju politički perverznu koaliciju s notornim Pupovcem i glavnom klijentilističkom strankom u Hrvatskoj, HNS-om. HNS po anketama ne prelazi puno više od jedan posto glasova birača, ali zato harači uzduž i poprijeko po upravnim odborima i hrvatskom školstvu. No, poslušajmo sada Plenkovića.

“Što se tiče procesuiranja ratnih zločina bilo gdje u Hrvatskoj, naravno da ja čovjek, kao predsjednik Vlade i HDZ-a, imam jednak interes da se odgovorni kazne za najteže zločine u Vukovaru. Imam razumijevanja za podizanje teme koju je gradonačelnik Penava podigao, ali nimalo nemam razumijevanja za tehnologiju kako je to napravljeno. To se tako ne radi”, Komentirao je Plenković gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je najavio prosvjed za 13. listopada.

“On kao član HDZ-a i kao gradonačelnik ima jednu odgovornost prema meni, biračkom tijelu te temi, a drugu odgovornost prema političkoj procjeni, tajminga i načina na koji će se to napraviti. To sam rekao, to su mu rekli drugi članovi Predsjedništva HDZ-a. S time se svi slažu, to su dvije različite teme. Ići na emocije onih koji su najviše stradali u situaciji kada je to zločin koji se dogodio prije 27 godina i davati povoda onima koji žele srušiti parlamentarnu većinu,Miš da destabiliziraju Vladu i u konačnici je sruše… Imate takvih koliko hoćete”, nastavio je Plenković.

“Neće nitko meni kao predsjedniku HDZ-a birati partnere i određivati tko će biti parlamentarna većina. To je sto posto. Na tome stojim čvrsto i ne mogu biti čvršći bez obzira od koga i kada to dolazilo”, rekao je premijer, a na podpitanje ‘pomaže li Penava tim ljudima’, rekao je: “Pa promislite malo, dovoljno ste mudri da zaključite”, zaključio je Plenković.

Rekli bismo za kraj, lako se ovako junačiti nad hrvatskim emocijama i nadom za pravdom, koja još nije, i po svemu sudeći nikad ne će biti zadovoljena. Te emocije i tu pravdu u sustavu nitko ne brani. Plenković bi nas puno više impresionirao kada bi se malo junačio prema onima koji rastakaju Hrvatsku. No, tu je Plenković puno tiši. Tih je poput malog miša.

 

HKV/https://www.hkv.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)