MATE RIMAC: Super je Monaco, ali draže mi je moje Livno

Vrijeme:1 min, 46 sec

 

Poznati hrvatski poduzetnik i inovator Mate Rimac nalazi se u Monte Carlu gdje je u konkurenciji za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine, najprestižnije svjetske nagrade te vrste.

Osnivač i vlasnik tvrtke Rimac automobili koja je proizvođač najbržeg električnog automobila na svijetu, natječe se za tu titulu skupa s još 55 poduzetnika iz cijelog svijeta, a ime pobjednika znat će se u subotu navečer.

“Nisam se došao boriti šakama i laktovima za pobjedu”

“Radimo nešto što je dosta specifično. Zanimljiva je ljudima priča, pogotovo jer se to događa u Hrvatskoj – najbrži električni automobili na svijetu, zanimljive stvari koje radimo, tehnologija i poduzetnička priča iza toga i zato su zainteresirani za našu priču”, kazao je Rimac u Monte Carlu u razgovoru za RTL.

Što se tiče same nagrade, Rimac očito nije pod pritiskom.

“Nisam se ja tu došao boriti šakama i laktovima za pobjedu. Toliko toga smo mi postigli. Sad, jedna nagrada više-manje, jako je to lijepo. Nama je bitnije postići poslovni dio, da firma bude dugoročno uspješna, stabilna, da ostvarimo nove ciljeve koje imamo”, kazao je.

Ispričao je i svoje dojmove o Monaku.

“Monako je stvarno nevjerojatan. Mislim da tu samo u brodovima vidimo dvije milijarde dolara ispred nas. Ali, meni je i dalje draža Hrvatska, pa čak i moje Livno”, kaže.

Super firme, super ljudi, super sve, ali…

Iz Monaka se osvrnuo i na gospodarsku perspektivu Hrvatske.

“Hrvatska ima puno potencijala, ali, primjerice, imamo najveću ovisnost BDP-a u turizmu i jako slabu tehnološku ekonomiju. Imamo mi nekoliko iznimaka i super firmi koje rade super posao, ali sve je to slabo u odnosu na okruženje i razvijene zemlje. Mislim da je važno pokazati da u Hrvatskoj možemo imati tehnološke firme, da ima ljudi koji mogu izgraditi takvu firmu, zaposlenika, inženjera i tako dalje, da se na nas ne gleda samo kao na zemlju otoka, prirodnih ljepota, nego i zemlju za biznis. Meni je cilj privući druge automobilske firme da dođu u Hrvatsku raditi i poslovati jer smo mi gotovo jedina zemlja u Europi koja nema snažnu automobilsku industriju”, rekao je Rimac u razgovoru za RTL.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)