Pozdrav iz Rijeke: NAROD JE ODLUČIO!

Vrijeme:48 sec

NAROD JE ODLUČIO! poručili su riječki volonteri građanskih inicijativa za raspisivanje referenduma o izmjeni izbornog sustava i opozivu međunarodnog ugovora IK pred Poglavarstvom grada Rijeke u nedjelju, 3. lipnja 2018.

Podsjetimo se – Vojko Obersnel uzurpirao je vlast i poziciju zabranjujući prikupljanje potpisa za referendum o opozivu Istanbulske konvencije, uskrativši pritom dozvole za 11 frekventnih lokacija u Rijeci referendumskoj inicijativi Narod odlučuje, o kojoj je javno izjavio u emisiji Otvoreno 17. svibnja 2018.: “Samo bolestan um može doći na ideju da nekome tko je izabran u Sabor ograniči pravo da odlučuje o bilo kojoj točki dnevnog reda.”

Uz sve to, slao je otvorena pisma građanima s pozivom na bojkot i uskratio pravo na prikupljanje potpisa na Korzu u subotu, 9. lipnja , dan Hoda za život u Rijeci.

Opstruiranje temelja demokracije – prava na neposredno izjašnjavanje jasan je dokaz stanja u Rijeci pa je tim više važno da se konačno pojavila grupa građana koja navješćuje demokratske promjene.

 

 

Vedrana Spadoni/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)