CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks) Mile Prpa: Poniznost naroda i oholost političara, kultura referenduma, lustracija i antilustracija

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Poniznost naroda i oholost političara

– Tamo gdje je prisutna poniznost naroda, istovremeno se javlja i oholost političara.

Svjedoci smo u našoj Hrvatskoj da se promijenilo nekoliko garnitura na vlasti različitih svjetonazora, ali gotovo odreda radilo se o oholosti političara. Tamo gdje se politika ne boji naroda javlja se oholost, korupcija, razvrat, rasprodaja nacionalnih dobara u bescijenje. Pojavljuje se sindrom Sodome i Gomore.

Narod ne smije trpjeti bezakonje i nasilje, a posebno ako se javlja od strane vlasti koja je izabrana demokratskim putem. Narodni bunt je korektiv vlasti i kod odnarođene i kriminalne i nesposobne vlasti ne samo da narod ima pravo na bunt, već ima i domoljujbnu dužnost svim pravnim sredstvim pokrenuti bunt radi smjene takve pokvarene vlasti. U datim ekstremnim slučajevima nepoštivanja naroda postaju legitimna i druga sredsta borbe naroda. Unatoč svemu narod ni pred kojom vlašću ne smije biti ponizan već dostojanstven.

Ali poput biblijske Baltazarove gozbe i nevidljivog prsta koji na zidu ispisa riječi Mene, Mene, Tekel, Parsin – ne treba biti prorok Danijel pa reći – jer nisu ponizili svoje srce ni pred Bogom ni pred narodom, njihova vlast je izmjerena i po dužini i po širini. Svi su vagnuti na tezulji i nađeni su prelagani. I njihovom kraljevanju dolazi kraj. Svevišnji Bog ima vlast nad svakim kraljevstvom ljudskim i stavlja mu na čelo onoga koga on hoće.

Poniznost naroda je prvi znak
gubitka slobode,
a oholost političara najavljuje – diktaturu.

     Više na stranici……CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)

https://hrvatskonebo.com/CodexmoralisCroaticum/2018/04/27/codex-moralis-croaticum-hrvatski-moralni-kodeks-mile-prpa-poniznost-naroda-i-oholost-politicara-kultura-referenduma-lustracija-i-antilustracija/

 

 

CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)/ Mile Prpa/Hrvatsko nebo