Karamatić Mikuliću iz SDP-a BiH: “Zaslužili ste halal-certifikat s platinastom posvetom”

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

U emisiji “Pošteno” na FTV-u vodila se zanimljiva rasprava između SDP-ovog Mikulića i Marija Karamatića, šefa HSS-a u BiH i izaslanika u Domu naroda Parlamenta BiH.

Središnja tema emisije bila je legitimitet u predstavljanju konstitutivnih naroda.

Na Mikulićevu konstataciju kako je Karamatić do Doma naroda dospio preko zajedničke liste Hrvatskog narodnog sabora i kao takav nema legitimitet, Karamatić mu je odgovorio da je na tim izborima osvojio četiri puta više glasova u svojoj izbornoj jedinici (ŽZH) od cijelog SDP-a BiH.

Na konstataciju da u SDP-u BiH ima i Hrvata i Bošnjaka i Srba Karamatić je naveo vođe lokalnih organizacija SDP-a BiH u Kantonu Sarajevo i kazao kako se radi isključivo o Bošnjacima, dok SDP BiH tvrdi da su i Sarajevo i njihova stranka multietnički.

U jednom trenutku Mikulić je kazao i kako se nijedna razina vlasti u BiH ne treba voditi po legitimitetu: “Član Predsjedništva dolazi iz reda nekog naroda, ali je on predstavnik svih građana, a ne samo tog naroda”, rekao je Mikulić i kazao kako isto misli i kada je riječ o veleposlanicima.

“Ne kažem da veleposlanici Bošnjaci predstavljaju samo Bošnjake, ali mislim da blago rečeno nije korektno da Nerkez Arifhodžić (veleposlanik koji je funkciju obnašao i kao pripadnik bošnjačkog i hrvatskog naroda) bude u kvoti Hrvata”, rekao je Karamatić.

“Meni nije bitno koga on predstavlja ili tko je njega poslao, on predstavlja cijelu Bosnu i Hercegovinu”, odgovorio je Mikulić, a Karamatić mu je rekao da je zaslužio halal certifikat s platinastom posvetom.

“Upravo ste zaslužili halal-certifikat s platinastom posvetom”, rekao je Karamatić.

Ostatak emisije i zanimljivu raspravu pogledajte u video-prilogu:

 

https://www.youtube.com/watch?v=SobPYl761LA

 

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)