Hrvatsko nebo: Upit predsjedniku Vlade Hrvatske gospodinu Andreju Plenkoviću

Vrijeme:55 sec

 

Prima:

gradjani@vlada.hr,
press@vlada.hr,
Andrej.Plenković@hdz.hr

 

 

Poštovani  predsjedniče Vlade Hrvatske gospodine Plenkoviću,

Kako ste već u nekoliko prilika “urbi et orbi ” svima obznanili da ste jedini čitali Istanbulsku konvenciju slijedom toga ste i veliki stručnjak za istu i za ono što ona Hrvatima donosi držim da mi Vi jedini možete i odgovoriti na jedno jednostavno pitanje.

Konvenciju su ratificirali  Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Slovenija, kao i Andora, Austrija, Belgija, Cipar (s time da će ratifikacija stupiti na snagu u ožujku 2018. godine), Danska, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka Monako, Nizozemska, Norveška, Portugal, Rumunjska, San Marino, Španjolska, Švedska,Turska, Albanija,Poljska, Malta

Možete li Vi meni gospodine Plenkoviću dostaviti podatke koliko je smanjena stopa nasilja nad ženama u ovim zemljama od dana ratifikacije Istanbulske konvencije. Siguran sam da Vi jedini imate te relevantne podatke čim ste tako uvjereni u nužnost i hitnost usvajanje iste.

Vaše icrpne podatke o smanjenom nasilju nad ženama koje je ratifikacija kovencije u tim zemljama morala već donijeti objavit ćemo i na ovom portalu.

 

Daran Bašić za Uredništvo portala Hrvatsko nebo

Odgovori