KARAMATIĆ: Omjer raspodjele novca za braniteljsku populaciju danas je 1:20 u korist Bošnjaka

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

 

Federalni premijer Fadil Novalića izjavio je da se za braniteljsku populaciju godišnje izvaja 670 milijuna KM, što je trećina Federalnog proračuna.

 

Kada je uspostavljena Federacija raspodjela sredstava je bila 1:2,3. Na marku koja je išla pripadnicima HVO-a 2,30 KM išlo je bivšim pripadnicima Armije RBiH.

-Prije pet-šest godina radili smo ozbiljnu analizu koja je pokazala da je već tada odnos bio jedan naprema 13,5. Znači na jednu marku pripadnicima HVO-a 13,5 maraka je išlo pripadnicima Armije RBiH, a ja vjerujem da je danas taj omjer preko 1:20, izjavio je izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH i predsjednik HSS BiH Mario Karamatić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Karamatić se, gostujući u sinoćnjem Dnevniku Naše tv kazao da ne može podržati one koji blokiraju prometnice uzvikujući Tekbir i Alahu Ekber, jer je “pod tim pokličima ubijan moj narod” ali se založio za objavu registra branitelja kako bi se znalo tko su stvarni, a tko lažni branitelji.

Znam ljude koji su po nekoliko puta ranjavani a nemaju nikakva prava, dok znam i one koji uopće nisu bili u HVO-u, a primaju neke naknade. Broj lažnih branitelja na drugoj strani u slačaju Armije RBiH je,vjerujem deset puta veći. I to je razlog zbog čega SDA i sve bošnjačke stranke ne dozvoljavaju Hrvatima upliv u Federalno ministastvo branitelja, da postavimo pomoćnika ministra, a kamo li da nam prepuste ministarstvo, kazao je Karmatić.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori