Virovitica 16. prosinca 2017.: Hrvoje Niče nakon V. Općeg sabora i dalje na čelu HSP AS!

Vrijeme:2 min, 36 sec

 

U subotu 16.12.2017. pred više stotina stranačkih izaslanika iz Hrvatske, BiH i iseljeništva te predsjednika i predstavnika braniteljskih udruga i stranaka sličnog programa i svjetonazora održan je redoviti, izborni V. Opći sabor HSP AS. Sabor je održan s početkom u 11,00 sati u velikoj dvorani „Centra kulture“ u Virovitici. Na novi mandat od četiri godine izabran je dosadašnji predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec. iz Vinkovaca. Za glavnog tajnika ponovno je izabran Pero Ćorić iz Iloka, a za dopredsjednike stranke izabrani su doc. dr. sc. Vlatka Vukelić iz Siska, Marinko Pažin iz Korčule te Ante Žoni Maksan iz Pakoštana. Na čelu Glavnog stana i dalje se nalazi bivši saborski zastupnik HSP AS Ivan Šimunović iz Dubrovnika. Navedeni kao i sva druga stranačka statutom predviđena tijela izabrani su jednoglasno.

U svom završnom obraćanju, između ostalog rekao je Hrvoje Niče:

„Kao jedini istinski i dosljedni predstavnici desne političke opcije možemo biti zadovoljni što se napokon nakon 26 godina „zakona šutnje“ rješavaju stvari poput preimenovanja trgova koji nose imena jugoslavenskih ratnih zločinaca, no to su i dalje operativne sitnice koje nisu i ne smiju biti okosnica djelovanja domoljubne opcije u Hrvatskoj dok nam deseci tisuća mladih svaki mjesec napuštaju svoju djedovinu. Možemo biti zadovoljni i činjenicom da se nakon pustoši koja je ostala iza Zorana Milanovića stvari u ekonomskom pogledu u Hrvatskoj napokon kreću naprijed, ali nikako ne možemo osjetiti zadovoljstvo dinamikom pozitivnih kretanja u Lijepoj našoj.

Hrvatskoj, pogotovo određenim krajevima, trebaju radikalna rješenja koja odskaču od do sada prokušanih kozmetičkih mjera. Kao najsnažnija pravaška stranka u Hrvatskoj aktivno ćemo se zalagati za maksimalno financijsko rasterećenje opustošenih hrvatskih krajeva, od Slavonije do Like, Zagore i otoka kroz isplate cjelokupne bruto plaće zaposlenicima koji tamo žive čime će ti krajevi uistinu postati primamljivi za život ne samo postojećim stanovnicima, već i onima koji žive u urbanim, razvijenijim sredinama. Isto tako, zalagat ćemo se i za to da mikro i mali poduzetnici dođu u položaj raspolaganja prirodnim resursima (poljoprivredno zemljište, šume, navodnjavanje..) po uvjetima kakvi su vrijedili za Agrokor tijekom „voždovanja“ Ivice Todorića.

U svom djelovanju jasno ćemo zastupati stav kako hrvatska kuna, kao jedan od simbola samostalnosti, državotvornosti i ostvarenja tisućljetnog hrvatskog sna, mora ostati nacionalna valuta.

Ideološki gledano, HSP AS neće odstupiti od stava kako se mora ukinuti 12. izborna jedinica, gdje se jamči povlašteni ulazak nacionalnim manjinama u Hrvatski sabor što ne znači da smo protiv toga da nacionalne manjine i dalje imaju svoje predstavnike u Hrvatskom saboru. Isto tako, apsolutno ćemo se zalagati da državno financiranje tzv. civilnog sektora, ali i na kazneni progon svih onih udruga koji narušavaju dignitet obrambenog i Domovinskog rata.

U konačnici, beskompromisno ćemo se zalagati za aktivno uključivanje Hrvatske u rješavanje hrvatskog pitanja u BiH gdje je hrvatski narod, unatoč konstitutivnosti, u položaju da bude izbrisan poput Hrvata u Vojvodini. Paralelno s time, tražit ćemo i reviziju hrvatskog državljanstva i kazneni progon vojnih lica iz tzv. Armije BiH koji su tijekom 1991. godine imali zapovjednu ulogu u strukturama tzv. JNA prilikom napada na hrvatske gradove“.

S dužnim poštovanjem,

 predsjednik HSP dr. Ante Starčević

Hrvoje Niče

 

HSP AS /Hrvatsko nebo 

Odgovori