CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks) Mile Prpa: Narod i njegovi političari

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

 

Narod i njegovi političari

– Političar ili vođa naroda mora biti mudar, pronicljiv, oprezan, ponekad i suzdržan, a ponekad i čvrst, nepokolebljiv i hrabar – ovisno o situaciji u kakvoj se trenutno narod nalazi. Čovjek koji nema senzore za svoj vlastiti narod ne smije ni pod kojim uvjetima postati njegov vođa, predsjednik i slično. Narod takvom čovjeku ne smije dati povjerenje.

Ako se takav čovjek progura na vrh države, pa otkrije svoj pogubni karakter, narod ga treba odmah smijeniti, ponajprije pravnim sredstvima, a ako se tome odupire treba primijeniti i druge metode da ga se udalji s funkcije koja mu ne pripada. Takvim postupcima on na svoj način pokorava narod, sputava njegov razvoj, ograničava mu slobode samo u interesu svog vlastitog jastva i samoljublja. Mi smo u Hrvatskoj svakodnevno svjedoci takvog ponašanja. Ulogu Predsjednika Republike Hrvatske svaki obnašatelj treba doživljavati kao najveću moguću čast. To je čast da se bude prvi kao vođa, kao onaj koji zastupa cijeli narod, ali i kao prvi među jednakima, kao i da bude prvi i najpoznatiji sluga narodu. Tamo gdje nema ljubavi između naroda i Predsjednika kao i Premijera, političari moraju znati da se narod ne može smijeniti.

Svaki bi narod u Božjim očima trebao biti poput
najljepšeg cvijeta, koji je svima prepoznatljiv,
koji ima svoj miomiris, svoju raskošnu paletu boja
ugrađenu u njegove latice, ukratko da ima svoju dušu
koja je Bogu draga.

…….Više na stranici CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)

 

https://hrvatskonebo.com/CodexmoralisCroaticum/2017/12/01/codex-moralis-croaticum-hrvatski-moralni-kodeks-mile-prpa-narod-i-njegovi-politicari/

 

 

CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks) Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)