NAORUŽANI DOBROM GLAZBOM : Na oduševljenje brojnih posjetitelja, hrvatska vojska zasvirala u Biogradu jazz, rock, swing i latino ritmove (VIDEO)

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

 

 

Tijekom svoje mini ljetne turneje Jazz orkestar Oružanih snaga RH nastupa na nekoliko lokacija u Zadarskoj županiji. U utorak su nastupili na pozornici ispred zgrade Gradske uprave na biogradskoj rivi, u srijedu će u Zadru, a u četvrtak u Bibinjama.

Vrhunski profesionalni glazbenici hrvatske vojske u suradnji s izvrsnim vokalom, Adalbertom Turnerom Jucijem, pjevačem i glumcem iz zagrebačkog kazališta Komedija, održali su u Biogradu na Moru koncert za pamćenje.

Tijekom večeri majstori svog zanata i akademski potkovani glazbenici s dugogodišnjim iskustvom nastupa u zemlji i inozemstvu nizali su cijeli spektar svjetski poznatih jazz, swing i evergreen skladbi poput „La Bamba“„Guantanamera“„Strangers In The Night“„My Way“„Fly Me to the Moon“, „You Can Leave Your Hat On“ i dr.

Tijekom večeri odsvirali su oni i brojne druge skladbe koje su drage svim dobnim skupinama poklonika. Bila je ovo iznimna večer puna plesa i senzualnog ritma, nešto što se uistinu rijetko viđa.

Neovisno o njihovom nazivu koji glasi „Jazz orkestar OSRH“, oni nisu striktno vezani samo uz jazz, već izvode glazbu za široke mase, između ostalih sve moguće stare rock standarde iz ’50.-ih, ’60.-ih i 70.-ih, najčešće Franka Sinatre, Toma Jonesa i dr. te kvalitetne domaće uspješnice.

Jazz orkestar OSRH vodi Davor Dropuljić, svestrani glazbenik iz Zagreba, koji je uz to član grupe Swingersi i dobitnik Porina.

„Raduje me što smo naš Jazz orkestar predstavili biogradskoj publici, koji je večeras po prvi put nastupio u Biogradu na Moru. Hvala ovim divnim ljudima na toplom prijemu i fantastičnoj atmosferi.“, kazao je Dropulić.

Brojna publika nastup je popratila svojim glasovima i ponekim plesnim korakom, a dugim i snažnim pljeskom pokazali su ocjenu ove večeri.

Naoružani izvrsnom glazbom, ovi iznimni glazbeni virtuozi počastili su nas svojim sjajnim nastupom za sam početak kolovoza. Bila je ovo večer koja će se još dugo pamtiti. Djeli atmosfere pogledajte u video prilogu:

https://www.facebook.com/1509076649384418/videos/1791001574525256/

 

 

 Portal Biograd /Tekst i photo Gordana Šarić /http://portalbiograd.com/Hrvatsko nebo