Stop veličanju crvenog i četničkog fašizma u Srbu

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Stop veličanju crvenog i četničkog  fašizma u Srbu

 

Građanska inicijativa Ivo Pilar od nadležnih državnih tijela zahtijeva utvrđivanje odgovornosti predsjednika srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca i predsjednika saveza antifašista Hrvatske Franje Habulina, zbog skupa u Srbu kojim se najgrublje falsificiraju povijesne činjenice te vrijeđa dostojanstvo Hrvatske i stvarnih antifašista.
Tražimo njihovu javnu ispriku i utvrđivanje kaznene odgovornosti zbog organiziranja sramotnog prošlogodišnjeg skupa u Srbu, kojim su grubo zloupotrijebili djecu, veličali fašistički pokolj nad Hrvatima i slavili osuđeni jugokomunizam. Dječja pravobraniteljica i ministarstvo znanosti i obrazovanja zbog tog čina najoštrije su osudili Srpsko narodno vijeće i Savez antifašista Hrvatske. Od nadležnih državnih tijela zahtijevamo da po ovom predmetu dalje postupaju, po pitanju građanske, političke i kaznene odgovornosti.
Zahtijevamo trenutno ukidanje financiranja sramotne obljetnice u Srbu – nedopustivo je da se proslava pokolja nad Hrvatima uopće održava, a kamoli financira novcem hrvatskih poreznih obveznika.

Milorad Pupovac i Franjo Habulin zbog prošlogodišnjeg sramotnog čina dovođenja i zloupotrebe djece iz Vukovarsko-srijemske županije, trebaju odstupiti sa svih funkcija, i povući se kako iz političkog, tako i iz društvenog, javnog života Hrvatske.

Podsjetimo, doveli su djecu iz Bobote pokraj Vukovara u Srb, kako bi u sklopu veličanja zločina nad Hrvatima recitirala pjesme u kojima su pozivala na ubojstva Hrvata i svih koji misle drugačije, te veličali samozvanog maršala i osvjedočenog diktatora Broza.

Zbog svega navedenog tražimo od Hrvatskog sabora i Vlade RH da ukinu (su)financiranje Srpskog narodnog vijeća i Saveza antifašista Hrvatske iz hrvatskog državnog proračuna.

U protivnom , smatrati ćemo da Hrvatski sabor i Vlada RH  odobrava i podržava proslavu obljetnice četničko-fašističkog  pokolja nad hrvatskim pukom ovog podneblja.

 

Građanska inicijativa

IVO PILAR

 

Kontakt:

Željko Maršić

095 877 3973

 

Hrvatsko nebo 

Facebook komentari

komentara

Odgovori