Nasilna ekstremistička ideologija i nacionalističke ekstremističke grupe i dalje prijete BiH

Vrijeme:59 sec

 

…..Određeni broj građana BiH putovao je u Siriju i Irak kako bi podržao ISIL i druge terorističke grupe, ali su pravnim i društvenim naporima za sprečavanje nasilnog ekstremizma, ali je taj broj smanjen u odnosu na prethodne godine.

Dužnosnici BiH i mediji procijenili su da je otprilike 300 građana BiH otišlo na odredišta u Iraku i Siriji od 2013. godine, od kojih se otprilike 50 vratilo.

Dužnosnici vlade BiH izvijestili su da 2016. godine ne bi bilo vidljivog protoka inozemnih terorističkih boraca. BiH je članica Globalne koalicije za pobjedu ISIL-a, navodi se u izvješću.

Većina problema koordinacije i suradnje u BiH rezultat su osobnih, političkih i institucionalnih rivaliteta koje postoje između agencija za provođenje zakona i državnog tužiteljstva. BiH je nedostajalo dovoljno kapaciteta da temeljno istražuje i provodi predmete terorizma i inozemnih terorističkih boraca, osobito kada istrage uključuju složene financijske poslove, cyber regrutiranje i koordinaciju. Iako je većina krivičnih gonjenja rezultirala presudama ili uvjerenjima o priznanju krivne, kazne su bile neadekvatne…..

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna……….

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/07/20/nasilna-ekstremisticka-ideologija-i-nacionalisticke-ekstremisticke-grupe-i-dalje-prijete-bih/

 

Herceg Bosna/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)