D.Bašić : Neću “da dižem ruku” i budem “politički korektan “

Vrijeme:5 min, 16 sec

 

 

“S takvom podrškom ćemo nastaviti, ne samo iz državnog proračuna, već i iz fondova EU-a”, naglasio je Plenković i dodao kako je u ovoj godini planirano preko milijardu kuna za sufinanciranje programa i projekata u različitim područjima.

“Uloga organizacija civilnog društva vrlo je važna kao svojevrsni korektiv i signal za političke stranke i državne instituicije u brojnim pitanjima. Interakcija, razmjena ideja, mišljenja i prijedloga vrlo je bitna”, rekao je premijer i zahvalio svima koji rade u udrugama.

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/05/25/hrvatsko-nebo-predsjedniku-vlade-andreju-plenkovicu-koje-su-tocno-organizacije-civilnog-drustva-vazne-za-hrvatsku/

 

 

Jedna od udruga s kojom je ova Vlada potpisala ugovore o financiranju je i Forum za slobodu odgoja.

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ured za udruge KLASA: 421-03/16-01/04 UR.BROJ: 50419-17-17 Zagreb, 17. svibnja 2017.

Na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014.- 2020. („Narodne novine” broj 92/2014), Odluke o donošenju smjemica u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (KLASA: 910-04/15-09/34, URBROJ: 524-06-01/1-15-1) i Odluke o izmjeni Smjemica br. 3 (KLASA: 910-04/15-09/34, URBROJ: 524-06-04-02/1-16-11) od 8. veljače 2016., ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske donosi sljedeću

ODLUKU O FINANCIRANJU

.2. UP.04.2.1.01.0011 Š’kolski volonteri osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih p•ograma — Forum za slobodu odgoja, Kralja Držislava 12, 10 000 Zagreb, OIB: 07853602203, i partneri Volonterski centar Osijek (OIB: 64735588578), Udruga Most (OIB: 72486881282) i II Osnovna škola Vrbovec (01B: 49654192521), u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 1.180.717,90 HRK od čega bespovratna sredstva iznose 100%

Predsjednica tog foruma je * Vesna Mihoković Puhovski. Što zagovara možete pročitati na linku ispod slike .

Vesna Mihoković Puhovski, predsjednica Protagore – Udruge za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta: IRELIGIOZNE OSOBE U REPUBLICI HRVATSKOJ UGROŽENE SU PRVENSTVENO OD DRŽAVNIH STRUKTURA….

https://bedrudingusic.wordpress.com/2014/10/02/vesna-mihokovic-puhovski-predsjednica-protagore-udruge-za-zastitu-prava-ireligioznih-osoba-i-promicanje-ireligioznog-poimanja-svijeta-ireligiozne-osobe-u-republici-hrvatskoj-ugrozene-su-prvenstve/

“…..Svakako sam protiv vjeronauka u školi jer on dovodi do segregacije i diskriminacije djece, a kad se to čini djeci u toj najmlađoj dobi u fazi rane socijalizacije (a radi se već i kroz vrtiće) onda je to posebno zlo i u budućnosti će prozrokovati još i veće….. Imamo sudnica u kojima su na zidovima raspela, imamo škole u kojima postoje i kapelice i raspela a eto sad i kip Gospe lurdske. Imamo zdravstvene državne ustanove pune religioznih simbola, a sad imamo i modu javne molitve “prolifeovaca” u okviru ili ispred bolnica. Neki se protiv toga bune – recimo ima odvjetnika koji ne pristaju održati parnicu u sudnici gdje je na zidu raspelo, neki sliježu ramenima, a neki su sretni!…..”

A što je Protagora možete pročitati u jednom sjajnom uradku na Fizzit netu

Filozofija i religija
Nomen est omen: apsurdno ime ateističke udruge Protagora

***
Dok ja “dižem ruku ” za HDZ predsjednik HDZ-a će dići ruku za Istambulsku konvenciju

Dok ja “dižem ruku ” za HDZ predsjednik HDZ-a će dići ruku za skalameriju koja je ireligiozna ( što god to značilo) , koja bi izbacila vjeronauk iz škola države poradi koje sam ostavio sve i uzeo za pušku

Pa gospodo to su radilii i komunisti a ovi samo u rukavicama

Dok ja “dižem ruku ” za HDZ predsjednik HDZ-a će dići ruku za one koji bi sutra moje unuče po školama učilo kako nema Boga ,kako su Hrvati genocidan narod a dida ( naravno ja ) joj je bio sudionik zločinačkog pothvata i obvezno fašista nacista i ustaša kojega je trebalo jednostavno uz jamu i u jamu baciti živa po mogućnosti

Naravno bez prava i na suđenje tko je vidio suditi nacisti ,fašistii , ustaši

Dok ja “dižem ruku ” za HDZ predsjednik HDZ-a dići ruku za Eminu Bužimkić koja bi u Hrvatskoj udomila sve sirijske iračke ,afganistanske ,egipatske sudanske izbjeglice koje su većinom ” sasvim slučajno ” muslimani Naravno Hrvati kojima se ta ideja ne dopada neka potraže sebi zemlju kao i ovi Hrvati iz BiH. Emina treba pokazati svoju merhametli dušu zar ne?

I to malo ljudi smije reći na glas da ga ne bi progonili i antifašisti i sva ostala “politički korektna” skalamerija ali i “pravednici” iz HDZ-a i to u zemlji koja je po popisu većinom katolička zemlja …

” Političke korektnosti” tih istih “antifašista “i ” merhametli duša ” kakva je kod Emine odjednom nestane ako su u pitanju Hrvati katolici, branitelji ili domoljubi

Što je gospodo, sad ja nisam politički korektan kao Vaš Plenković prema svima samo ne prema onima koji su mu glas dali ?

Jebem ja “političku korektnost” ja samo neću da popljujem po svim onim mojim mrtvim prijateljima ,kumovima koji su u jednom danu pobijeni u surovom i dan danas nekažnjenom zločinu u Doljanima .

A takovih je zločina na desetke

Pogađajte tko ih je pobio i tko zločine ne kažnjava ?

Ja neću da budem više “politički korektan ” ni poradi i svih onih Hrvata izginulih svuda ne samo u Domovinskom ratu no kroz čitavu povijest .

Ginuli za Hrvatsku ali ne onakovu kakovu bi gradili Emina Bužinkić , MiljenkoHajdarović , Drago Pilsel , Boris Jokić , Vesna Mihoković Puhovski * , raznorazni Pusići , Teršeličke i slični.

A sve njih evo podržava i Vaš Plenković i to otvoreno jasno i izdašno sa novcima Hrvata Ako mislite da sve to plaća Soros i EU grdno se varate grdno i nemate pojma ili ste lijeni da pročitate ….

Plaćaju ih većinom iz vaših takujina iz mog ne mogu jer je prazan …….

Mogao bih ja još iskrcati hrpu slova ali dosta je i ovo.Mogao sam i ja biti “politički korektan ” ali nemam za to želudac niti mogu biti licemjer pa zaklinjati se u katoličke vrijednosti a sutra dići ruku za sve ono što je baš u suprotnosti sa tim istim vrijednostima. I ako i nisam neki vjernik za pohvaliti se, nekih ću se svjetonazora držati

Jesam li zloporabio portal sada da iznesem svoja “politički nekorektna” stajališta .Pa jesam ja odlučujem za sada što će se ovdje pisati a tabu tema nema .

Daran Bašić /Hrvatsko nebo 
 

18 thoughts on “D.Bašić : Neću “da dižem ruku” i budem “politički korektan “

  1. Toliko je nesiguran u vlastite birače da mu trebaju neki “kao svojevrsni korektiv”. Pa neka ga takvi u budućnosti i biraju! Plenković je očito na čelu pogrešne stranke. On pojma nema da treba i mora zastupati interese onih koji su ga birali, a ne kompromitirati se s kojekavim fukarama.

      1. Možda i nije… samo mora igrati s kartama koje su mu podijeljene.
        Mislite li kako bi novi izbori nešto bitno promijenili? Mislite li kako bi neka domoljubna opcija (kakvu bismo svi mi htjeli) mogla dobiti čvrstu veliku većinu, tako da ne mora uopće koalirati s bezprizornima?
        Ja ne mislim da je to moguće zato što rezultati izbora govore sami za sebe. Nas je rashrvatila kmerska i udbaška anacionalna klatež i nema nas dostatno za takav domoljubni scenarij. Morat ćemo se naučiti živjeti s ovim što imamo, barem još neko vrijeme. Sve, ali SVE je bolje od povratka kmera na vlast.

        P.S. Završit ću s odličnim komentarom Liamčice s HKV-a, a glede eventualne koalicije sa strankom kradljivaca… 🙂

        Liam shi
        Lovro

        9 hours ago

        I ja. Možda sam bedasta, ali zar netko vjeruje kako bi, da im je nešto ponuđeno, haenesovci odbili? Pa oni bi jednu kunu, a kamoli dukate, maznuli s ciganskih očiju, a odbili sigurno ne bi ništa! Još se hvale po intervjuima da ne znaju što im se nudi i ‘da im se ponudi’, odbili bi, meni je to sve takva čudna novinarska mutež… pa zaboga, Plenkoviću bi, realno gledajući, više odgovarali novi izbori, nego preslagivanje. Obrazovanje, graditeljstvo? Pa tu se upravo sad najviše
        krenulo ‘delat’, zar bi netko te ministre ugrozio nudeći nekom na neviđeno (ili lopovima) ta mjesta umjesto novih izbora? Plenković mi je idalje nesimpatičan, ali da bi radio takve gluposti, moraš biti na razini Marasa… a on to nije nikako.

        1. Zar ne vidite, da se jadnik potpuno pogubio?
          Izgleda da više ne zna kome je što ponudio i obećao.
          Imenovanja (npr. HINA) idu u korist kmera.
          Gdje su smjene u diplomaciji?

          Ako nema dovoljno ruku, onda treba raspisati nove izbore.

          Nek kandidira Ninu i Martinu, pa da vidimo koliko će glasova dobiti.

          Pogledajte ovu raščlambu koja ga je navodno razbjesnila:

          http://hrvatska-danas.com/2017/05/26/analiza-zasto-andrej-plenkovic-i-ovakav-hdz-nece-donijeti-prosperitet-hrvatskoj/

          1. Tekst je tendenciozan, kao i svo ovo medijsko razapinjanje Neomiljenog koje ne prestaje već jako dugo i ne donosi ništa dobra… osim razjedinjavanja i mrvljenja domoljubnog biračkog tijela.

            Mi smo na dobrom putu da izađemo iz gospodarskog blata (pogledati na “Kamenjaru” sve ekonomske razčlambe poštovanog M. Lokasa). Brojevi ponekad govore jasnije od riječi.
            Neomiljeni nije veleizdajnik poput kmerskog ludog Nerona… barem ne još.
            Osim obuljenke i dalićke, držim da ostali ministri dobro rade svoj posao.
            Nemojte me krivo shvatiti jer ni meni on nije simpatičan i ima poteza protiv kojih sam svim srcem i razumom, ali kad krene hajka… nisam na strani pasa.

          2. Kolikogod me veseli Vaš optimizam, moram Vam otkriti da su se sve ludosti, kojih sam se pribojavao, kasnije dogodile.

            Nije ovo hajka, nego hvalospjevi lijeve falange.

            Suhozlatni je potrošen i završit će gore nego Sanader.

            Gospodarski pokazatelji su nešto povoljniji, ali nema tu snage za znatnije zapošljavanje.

            Hrvati se neprestano intenzivno iseljavaju, jer nemaju posla. Suhozlatnog to ne zanima.

          3. Poštujem stajalište, ali ako smo šestoj najgoroj vladi na svijetu dali četiri godine, ne mislite li da ova zaslužuje barem polovicu od toga? 🙂
            To kako će on završiti mi uopće nije bitno. Ljudi na čela stranaka odlaze i dolaze… 200 000 članova će ostati i za nadati se kako će u budućnosti doći netko drugi, domoljubniji. Ajmo mu barem osigurati ekonomsku stabilnost. Ako padne vlada, mi ne možemo ni aplicirati na sredstva iz EU za drugu godinu i sve se ponovo urušava.

            Ne radi se ovdje o desnici i ljevici… radi se o tomu da je jedna stranka dokazano za Hrvatsku, a ona druga dokazano protiv.

          4. Mi smo srodne duše, nema sumnje.
            Ja Vam uvijek velim da se HDZ i SPD ne smiju uspoređivati.
            HDZ ima 220.00 članova od kojih su najmanje 90% gorljivi domoljubi.
            SPD ima 40.000 članova, među kojima nema niti 10% domoljuba.

            ALI, HDZ opet ima predsjednika, koji bi bez problema mogao biti predsjednik SDP-a ili HNS-a ili IDS-a ili SDSS-a.

            Tu je problem. Srpski sluga po djelu, briselski fićfirić po nastupima.

            Koji bi pristojan političar dopustio da mu Puppy i Jelena Lovrić dijele hvalospjeve?

          5. Poštovani, mi smo još uvijek u unutrašnjem ideološkom i domoljubnom ratu i ja ga ne mislim produbljivati.
            “Briselski fićfirić”… možda, ali “srpski sluga” teško.
            Srbčadi se ionako pridodaje previše važnosti. Jednog lijepog dana, kad dobijemo dvotrećinsku domoljubnu većinu u HDS-u, oni će kao nacionalna manjina nestati iz Ustava… isto tako i sve njihove privilegije. Zasad ćemo ih trpjeti jer će svatko morati s njima koalirati i besmisleno se previše oko toga ljutiti.

            E, da… kad Neomiljeni izda Hrvatsku, krenut ću verbalnim bojnim kolima punim blata na njega. Zasad sam mu odlučila dati vremena. Za pljuvanje i etikete nikad nije kasno. Ponavljam… novi izbori ne bi ništa promijenili u odnosu snaga u hrvatskoj političkoj magli.

            P.S. Naravno da smo srodne duše… volimo Hrvatsku!
            To što nam se pristupi i stajališta kako doći do istog cilja razlikuju je posve nebitno. 🙂

          6. Naravno da bi. Kao da bi kod velikih Hrvatića i moglo drukčije. 🙂
            Ne znaju oni kako se neki ljudi ipak mogu promijeniti. Baš me zanima tko pamti Savla kao bezdušnog carinika, a komu je bitno to što je on postao Sveti Pavao.
            A štoš, rekla bi Liam Shi…

          7. Ma koji gospodarski oporavak uz Agrokor i Ina Mol ,
            Ma koji gospodarski oporavak ako uz taj rast Plenković odriješi kesu i da NVO 200-300 milijuna kuna više iz proračuna NVO..
            Pa zar ćemo Plenkoviću to pripisati u zasluge .A što je napravio koji je to potez povukao on baš pa da taj oporavak ide njemu u prilog …

            Sad Vam smeta medijsko razapinjanje Plenkovića a nije smetalo razapinjanje Karamarka još sto puta gore….

          8. Poštovani Darane, kod svega napisanog u svojim komentarima stojim i nema smisla ponavljati se.

            Možda sam Vam ipak dužna pojašnjenje svojih stajališta glede T. Karamarka.
            Od početka sam bila svjesna što će se s njim dogoditi. Isto tako, od početka do danas sam na njegovoj strani. Ljudima koji su mislili drukčije sam, bez iznimke, lijepila poveznicu s ovog portala s onim govorom o potrebi lustracije iz 2014. i pitala ih tko je od relevantnih političara osim njega tako istupao.
            Na Kamenjaru, na Narodu (jer sam u to doba i tamo pisala), a i kod mene doma (na HKV-u), sam nebrojeno puta napisala kako ću, i onda kad zadnji odu, ostati posljednji vojnik u njegovoj obrani. Svjedoka imate jako puno… Maks, Kazo, Liam shi, Goranka, Sivooki, Mrga, Agrć, itd.
            Ja bih voljela kad bi on bio naš predsjednik Vlade umjesto Neomiljenog. Ali, kako tomu nije tako, živjet ću s ovim što imamo.

            P.S. Ako Vas ljute moja promišljanja (a po Vašoj reakciji rekla bih da je tako), ne vidim problem. Portal je Vaš i Vi odlučujete kako i što će se pisati i tko će pisati.
            Bit će dovoljno da mi javite on line (brisanjem) ili el. poštom, svejedno, kako na ovom portalu nisam poželjna. Ne ljutim se ja, poštovani. 🙂
            Samo Vi napravite ono što mislite da je potrebno.
            Pozdravljeni… i blagoslovljen Vam blagdan Duhova! 🙂

          9. Zašto bih te brisao ?
            Zašto bi Saga bila nepoželjna ovdje 🙂 🙂

            Ma daj ..-.:)

          10. Moš mislit! Ona može biti nepoželjna samo na Zbljuvalnom ili Imbexu – ja tvrdim – cilj nam je isti, samo načine netko manje netko više tolerira…netko brza sa zaključcima, netko je ka Sagica strpljiv i ne skače na svaku. Ja san između. Reka bi Jednonogi Zločinac – nesvrstana ahahah (jesam klinac!) 😀

          11. Ma jesam ja s komentarom iskočio u odnosu na Sagu u dijelu sa Karamarkom
            Ali Plenković je katastrofa a eto olako ste prihvatili da je to sada nužno…..Jer je eto manje zlo od Milanovića.Ja tvrdim da nije 🙂

  2. Književnica Nevenka Nekić je to lijepo rekla (citiram po sjećanju): “Oduzeti potrebitima i dati nezasitima”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)