Krstičević : Split ne može voditi netko tko ne dolazi na posao ili netko tko grad vodi iz restorana ili kafića!

Vrijeme:1 min, 46 sec

 

U četvrtak, 11. svibnja u dvorani Vinko Draganja dominikanskog samostana u Splitu organiziran je susret branitelja s ministrom obrane generalom Damirom Krstičevićem. Na skupu su sudjelovali i nekadašnji branitelj, a danas prvi čovjek Udruge veterana 4. gardijske brigade Božo Zadro, koji je između ostalog kandidat HDZ-a za gradsko vijeće Grada Splita, te saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara.

Zadro je tom prigodom istaknuo kako iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada u Udruzi koje mu je omogućilo šire sagledavanje problematike Domovinskog rata i nužnosti rješavanja problema branitelja, za što će se zalagati kao član gradskog vijeća Grada Splita i to prvenstveno za pitanja aktivacije programa preventivnih liječničkih pregleda za hrvatske branitelje u suradnji s KBC Split i Vladom RH. Također, u planu je i to da nova gradska uprava na čelu s Krstulovićem Oparom delegira osobu koja će biti spona između branitelja i institucija kako bi kvaliteta njihova življenja bila bolja.

Među ostalim mjerama za poboljšanje životnih uvjeta je i izgradnja 1200 stanova za branitelje i mlade na području Splita 4, a u planu je i Muzej Domovinskog rata i edukacijski centar.

Obraćajući se nazočnima Andro Krstulović Opara je istaknuo kako mu je posebna čast biti među ljudima koji su bili spremni živote dati za svoju Domovinu.

“Vi ste ovaj posao započeli stvaranjem neovisne domovine, a mi ga zajedno s vama moramo dovršiti stvarajući domovinu blagostanja”, rekao je Krstulović Opara te dodao kako je njegova lista stručnih i sposobnih ljudi, iskusnih i mladih, među kojima je i više branitelja, jamac da će u tom naumu i uspjeti.“Sa vama ići u ovu bitku je privilegija i čast, ali i velika odgovornost”, zaključio je.

Sam general Krstičević ističući punu potporu Andri Krstuloviću Opari i Blaženku Bobanu te njihovim suradnicima istaknuo je kako ne može voditi grad netko tko ne dolazi na posao ili netko tko grad vodi iz restorana i kafića.

“Prvi dolazim na posao i zadnji odlazim. Samo takvim pristupom možete uspješno voditi sustav. Tako sam vodio 4. gardijsku brigadu i tako vodim Ministarstvo. Ovi ljudi jamac su da će s njima grad Split uspjeti!”

 

Hrvatsko nebo