P. Škorić : Nisam se ‘ugurao’ u procesiju, to se može reći samo za one koji ne idu u crkvu i žele izbaciti vjeronauk iz škola

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, reagirao je na prilog RTL Televizije u kojem se u izvještaju s proslave Svetog Duje navodi da su se ‘u procesiju ugurali brojni političari zbog lokalnih izbora’.

Na procesiji i fešti Svetog Duje sam svake, pa tako i ove godine. Zar bi mi koji dolazimo na procesiju iz dubokih osobnih, vjerskih i duhovnih potreba svake godine, bez obzira bili u gradu ili državi vlast ili oporba, trebali ove godine izostati iz procesije i svete mise samo zato što je izborna godina?! – pita (se) Škorić.

Neka novinari to pitanje upute onim kandidatima za gradonačelnika i nositeljima lista za Gradsko vijeće koji do sada nisu dolazili na procesiju i proslavu blagdana sv. Dujma, zaštitnika grada Splita. Posebno onima koji inače i ne idu u crkvu i koji su pravni sljednici Partije koja je zabranjivala procesiju i sv. misu na Rivi, kao i onima koji inače ne dolaze, ali su ove godine došli iz drugih općina i gradova – samo da ih se vidi! Naravno, tu su bili i kandidati ekstremno lijevih stranaka, poput onih koji bi izbacili vjeronauk iz škola. Zato ne generalizirajte, pitajte njih što su jučer tražili u procesiji i na sv. misi!? Sigurno se takvi nisu odjednom sjetili doći na vjersku svečanost i potražiti duhovnu okrjepu, već su tu bili prije svega iz prizemnih političkih razloga da ih potencijalni glasači vide u procesiji.
To su pravi farizeji! – dodao je u svojoj Facebook objavi.

 

Hrvatsko nebo

9 thoughts on “P. Škorić : Nisam se ‘ugurao’ u procesiju, to se može reći samo za one koji ne idu u crkvu i žele izbaciti vjeronauk iz škola

    1. Postovana, vjerujem kako to misljenje temeljite na bezbroj, zasigurno preko 200 tisuca pravomocnih sudskih presuda kojima su clanovi HDZ oglaseni krivima, pa su zbog toga svi neposteni.

      Ma sigurno je i Skoric!! Ne moze biti nitko posten tko je u HDZ-u!
      Sekta i partija etiketiraju, presude bez suda, i svi su lopovi.
      A svi smo kao za pravnu drzavu, sto ce nam zakoni i sudovi….?!?

      1. Mislila sam na vrhušku. Nisu ostavili dojam po pitanju poštenja, a puno smo od njih očekivali. Ali ovaj jest.

        1. Aha.

          Dakle, kad iduci put vidim Vas komentar, prvo trebam ovladati nekim mocina putem kojih trebam dokuciti sto ste mislili i ne drzati se napisanoga. Primljeno k znanju.

          Morat cu na instrukcije kod vidovite Dzemile.:-(

          1. Ma svi nekada ostanemo nedorečeni ,svi smo i ljuti ok je Karolina nije od onih crvenih 🙂

          2. Ma ne morate uopće čitati.
            Znam da vam je teško, propala vam stranka.
            Za utjehu, valjda će biti još nekih stranaka.

          3. Moja jedina stranka je Herceg Bosna. Ugasena je, ali zbog vas u RH ili ste taj dio povijesti prespavali?! Ne bi me cudilo, buduci cuprijase podrzavate, te presudjujete bez suda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)