P. Škorić : Nisam se ‘ugurao’ u procesiju, to se može reći samo za one koji ne idu u crkvu i žele izbaciti vjeronauk iz škola

9

 

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, reagirao je na prilog RTL Televizije u kojem se u izvještaju s proslave Svetog Duje navodi da su se ‘u procesiju ugurali brojni političari zbog lokalnih izbora’.

Na procesiji i fešti Svetog Duje sam svake, pa tako i ove godine. Zar bi mi koji dolazimo na procesiju iz dubokih osobnih, vjerskih i duhovnih potreba svake godine, bez obzira bili u gradu ili državi vlast ili oporba, trebali ove godine izostati iz procesije i svete mise samo zato što je izborna godina?! – pita (se) Škorić.

Neka novinari to pitanje upute onim kandidatima za gradonačelnika i nositeljima lista za Gradsko vijeće koji do sada nisu dolazili na procesiju i proslavu blagdana sv. Dujma, zaštitnika grada Splita. Posebno onima koji inače i ne idu u crkvu i koji su pravni sljednici Partije koja je zabranjivala procesiju i sv. misu na Rivi, kao i onima koji inače ne dolaze, ali su ove godine došli iz drugih općina i gradova – samo da ih se vidi! Naravno, tu su bili i kandidati ekstremno lijevih stranaka, poput onih koji bi izbacili vjeronauk iz škola. Zato ne generalizirajte, pitajte njih što su jučer tražili u procesiji i na sv. misi!? Sigurno se takvi nisu odjednom sjetili doći na vjersku svečanost i potražiti duhovnu okrjepu, već su tu bili prije svega iz prizemnih političkih razloga da ih potencijalni glasači vide u procesiji.
To su pravi farizeji! – dodao je u svojoj Facebook objavi.

 

Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara