Dr . Josip Stjepandić komodoru Ivici Toliću zastupniku u EP -u

Vrijeme:1 min, 57 sec

 

Štovane dame i gospodine Toliću,

Kao što ste možda već čuli, za jučer (subota, 29.4.17) zakazani koncert Marka Perkovića Thompsona u austrijskome Kremsmünsteru, otkazan je kasno u petak, neposredno prije konca radnog vremena, tako da nije bilo mogućnosti za bilo kakvu reakciju, osim verbalne.

Nema nikakvih naznaka da bi hrvatsko veleposlanstvo bilo što poduzelo, osim ako se nije možda zauzimalo za zabranu, kao što smo već bili doživjeli u Švicarskoj.

S činjenicama sam upoznao više austrijskih dužnosnika te sam podnio kaznenu prijavu policiji zbog poticanja na mržnju, jer sam i sam htio nazočiti ovome koncertu. Svi mailovi su posloženi na dnu ovog maila. Prijevode pisama možete naći na portalu hrvatsko nebo:

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/04/29/dr-josip-stjepandic-nacelniku-obernberger-u/

 

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/04/30/dr-josip-stjepandic-pismo-upravi-policije-zupanije-gornje-austrije-i-pisma-zupanu-zupanije-gornje-austrije-thomas-u-stelzer-u-i-predsjedniku-zupanijskog-sabora-gornje-austrije-viktor-u-sigl-u/

 

Posljednji mail poslao sam Vašem zastupničkom kolegi Dr. Peter-u Rübig-u iz Kluba europskih pučana:

“…Prekjučer se u Vašem izbornom okrugu dogodilo nešto neshvatljivo: priredbu u organizaciji regionalne hrvatske zajednice „Hrvatska noć“ u općini Kremsmünster otkazao je Vaš kolega načelnik Obernberger kratko prije svršetka radnog vremena, jer je općinska uprava na temelju hajke iz pobliže nedefiniranih (neokomunističkih?) krugova došla do zaključka, da je to zapravo prikriveni skup „desnih radikala“ i „ekstremista“.

Kao razlog navedena je zvijezda večeri Marko Perković Thompson, koji je između ostalog autor hrvatske nogometne himne, koja je na Europskome prvenstvu u Francuskoj izvođena u svim stadionima:

Sad bi on trebao biti grozni radikal desničar, kojem bi trebalo zabraniti javne nastupe u Austriji!?

Kad čujem riječi Europski parlament, odmah pomislim na slobodni promet. U Kremsmünster-u to jednostavno pravilo izgleda više ne vrijedi za Hrvate.

Stoga Vas molim za posredovanje pri općini Kremsmünster da se čim prije nađe novi termin za priredbu…“

Vas sve pozivam da se založite da se ova ogromna nepravda ispravi.

A Vašoj dvojici bivših kolega iz EP slobodno možete poručiti da im iseljeni Hrvati (i ne samo oni!) već lijepe epitete koji su bili rezervirani za druga Dikobraza!

Nevjerojatno je kako netko može u tako kratkome vremenu tako nisko pasti!

Sa štovanjem

 

Dr. Josip Stjepandić /Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)