Konferencija za tisak kandidata za gradonačelnika grada Vukovara Nikole Totha – Fenixa

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

 

Danas je u vukovarskom hotelu “Lav” održana konferencija za tisak kandidata za gradonačelnika grada Vukovara Nikole Totha – Fenixa, sa samo jednom točkom dnevnog reda, a to je; Prijedlog za provjeru dokumentacije na temelju koje je Damiru Barni priznat status hrvatskog branitelja, upućen Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, Uredu za obranu Vukovar, od strane Totha.

Toth je iznio podatke kako je kao zapovjednik 4. bojne 204. vukovarske brigade primio Damira Barnu u svoju postrojbu krajem kolovoza 1991; zadužio mu snajpersku pušku “Ansicht” , te ga rasporedio na osiguranje podruma s civilima stotinjak metara udaljena od Barninog doma. Vukovarcima je poznato da je riječ o ulici u centru grada, dakle van dosega svakodnevnih borbi koje su se vodile prsa o prsa. Početkom rujna, Barna napušta položaj, bez javljanja nadređenom zapovjedniku, te stotinu starijih osoba i 21 dijete ostavlja bez zaštite, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Mnogi će se zapitati kako do sada taj podatak nije iznesen u javnost, niti se sproveo neki postupak, no do prije nekoliko dana Toth nije imao spoznaje da Barna ima status hrvatskog branitelja. Iznenađenje je bilo tome veće jer je status hrvatskog branitelja dodijeljen bez potpisa Totha kao nadređenog zapovjednika.

Slijedom navedenih činjenica Toth izražava zabrinutost kako takva osoba, sklona obmanama, laži i nesavjesnosti može obnašati važne funkcije unutar jedne državotvorne stranke kakva je HDZ, a Damir Barna je predsjednik GO HDZ Vukovara. Ujedno, pita se; da li je Barna toliko moćan da župana VSŽ gospodina Božu Galića iz redova HDZ-a naziva “šefom mafije”, a da pritom ne snosi nikakve posljedice?!

Na pitanje, boji li se tužbe, Toth odgovara da ne, jer da je Barna naknadno i bio pripadnik neke od postrojbi HV, i dalje ostaje činjenica da je dotični dezerter, te da je zbog svog nedjela i kukavičluka trebao biti procesuiran. Također, u slučaju spora, Toth pristaje na ispitivanje pod kontrolom poligrafa.

 

Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)