D. Bašić – Hoće li sada Stanković pozvati Senada Hadžifejzovića u NU 2

Vrijeme:6 min, 28 sec

 

Ne tako davno oglasila se predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i upozorila na opasnost od  nasilnog radikalizma i ekstremizma u BiH.To upozorenje je bilo dovoljno da se  oglase mnogi bošnjački političari.Oglasio se i efendija Cerić  ali najglasniji je bio  Senad Hadžifejzović   novinar i voditelj FACE televizije. Zanimanje novinara  zloporabio je da bi se u stilu kočijaša obratio hrvatskoj predsjednici  Kolindi Grabar Kitarović  .Podsjetimo se što je  Senad Hadžifejzović tada  izrekao

 

HADŽIFEJZOVIĆ ODGOVORIO KOLINDI KITAROVIĆ : GREŠKA VAM JE KARDINALNA, VI STE ŽENA FATALNA (VIDEO)

Hadžifejzović odgovorio Kolindi Kitarović : Greška Vam je kardinalna, Vi ste žena fatalna (Video)

senad-hadzifejzovicSenad Hadžifejzović večeras je na kraju Centralnog dnevnika na Face TV-u uputio poruku hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, a povodom njenih nedavnih izjava da “islam u BiH postaje radikalniji”.

“Pouka iz vjeronauka drugarice predsjednice: Osoba može, ali ne može religija postati radikalna. Tumačenja vjera su Vam banalna, ne pristaje Vam biti manijakalna, niti antiklerikalna. Greška Vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna, Vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, a naša stanja su prema Vama veoma emocionalna. Glede nas Bosanaca, Vi ste gospođa fatalna. Dapače, šta više, žena idealna. Ne kvarite naša osjećanja, doduše, muški orijentalna prema Vama, abnormalna i maksimalna”, poručio  je Hadžifejzović.

“Drugarice predsjednice, za mene bi jedna komunikacija sa Vama verbalna u intervjuu, u formi bilateralna, bila zadovoljština nenormalna. Ako vam je, pak, politička namjera kolonijalna, onda znajte da ova zemlja ne smije biti federalna, već zajednička – tronacionalna. I poruka finalna: u stresu ste, prijala bi vam terapija fizikalna, i to zaista, vrlo, vrlo radikalna”, zaključio je Hadžifejzović.

Podsjećamo, u nedavnom intervjuu za časopis Defence news, hrvatska predsjednica Grabar Kitarović je, između ostalog, izjavila da je BiH politički neemancipovana zemlja, u kojoj vlada nestabilnost, te da se muslimani radikalizuju.

(Kliker.info-Vijesti)

KLIKER/http://kliker.info/hadzifejzovic

 

To je Senadu Hadžifejzoviću donijelo  i slavu  ne samo u BiH no i u Hrvatskoj  i zaslužio je gostovanje i pored svih uvreda  na HRT-u u emisiji NU 2  Ace Stankovića  gdje su njih dvojica ugodno prijateljski čavrljala o tome  kako bi Senad uredio  “Bosnu” . Naravno uredio bi je tako da uzme sebi pravo da izabere i Hrvatima i Srbima  tko će ih predstavljati . Jer je Senad nezadovoljan ishodima  izbora  i nitko ne voli “Bosnu “ kao ta “boemska duša”  Senadova  . Svojom je silnom ljubavlju prema “Bosni “   naravno stekao i pravo da bira svima .

 

No svjedoci smo ovih dana  upozorenja iz vrha siguronosnih BiH Službi   na opasnost od radikalizma, nasilnog ekstremizma i terorizma. Upozorenje je  izrekao i sam  Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić…

 

 

DRAGAN MEKTIĆ POTVRDIO
BiH imala 226 državljana na sirijsko-iračkom ratištu, još ih je ostalo 115

BiH imala 226 državljana na sirijsko-iračkom ratištu, još ih je ostalo 115

Foto:

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da BiH ima problem s radikalizmom, nasilnim ekstremizmom i terorizmom, ali da se poduzimaju mjere na suzbijanju tog problema, te da BiH ima sreću da ima i organiziranu Islamsku zajednicu.

Mektić je na sesiji na temu “Implikacije na Zapadni Balkan – terorizam i radikalizam“, koja je održana trećeg dana 94. Rose-Roth seminara Parlamentarne skupštine NATO i zasjedanja Posebne grupe Parlamentarne skupštine NATO-a za Mediteran i Bliski istok, istaknuo da BiH, kao i ostale države u svijetu ima problem s tim pojavama protiv kojih se, kako je rekao, bori zajedno s civilnim organizacijama i vjerskim zajednicama, u ovom slučaju s Islamskom zajednicom BiH.

“Kada je u pitanju radikalizam, nasilni ekstremizam i terorizama u BiH, osobnog sam mišljenja da o tom problemu moramo govoriti transparentno i reći što sve može biti prijetnja u BiH, ali i iz BiH prema vani. Nema niti jednog problema vezanog za terorizam koji trebamo skrivati, jer će on eskalirati u mnogo težem i složenijem smislu. Zato moramo tražiti partnere na regionalnoj i razini Evuropske unije, kao i u okviru antiterorističke globalne koalicije“, rekao je Mektić.

Mektić je, naime, potvrdio da BiH ima problem s radikalizmom, nasilnim ekstremizmom i terorizmom, jer je postojao određeni broj terorističkih napada, koji su tako okvalificirani.

“Poduzimamo razne mjere i radnje na suzbijanja tog problema. Nama je jako stalo da se izvan BiH prepoznaju sve napori koje poduzimamo u smislu rješavanja ovog problema i da BiH u tom smislu bude prepoznata kao država koja nema toleranciju prema ekstremizmu, radikalizmu i terorizmu. U skladu s takvim aktivnostima želimo imati takav ugled u inozemstvu. Imamo problem, ali činimo sve u okviru kapaciteta da se suprotstavimo problemu“, prenijeli su mediji.

Mektić je istaknuo da je u tom smislu BiH prošle godine donijela Strategiju prevencije i borbe protiv terorizma.

“Njom smo se fokusirali u dva ključna pravca. Jedan su represivne mjere i radnje prema svim pojedincima, grupama i aktivnostima koje imaju obeležja ekstremizma, radikalizma i terorizma. Druga komponenta strategije je prevencija. Mislim da se s njom može jako puno postići u smislu borbe protiv terorizma”, rekao je Mektić.

U BiH se, kako je rekao, koriste i represivne mjere i krivično procesne radnje u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti pojedinca ili grupe, koji su počinili djelo povezano s terorizmom.

“Tu nemamo tolerancije. Sankcionira se i vrbovanje, financiranje, poticanje i sudjelovanje u raznim terorističkim organizacijama“, naveo je Mektić, prenosi Tanjug.

Prema riječima ministra sigurnosti, BiH je imala ukupno 226 svojih državljana koji su ratovali na sirijsko-iračkom ratištu za Al Nusru ili ISIL.

Od tog broja, dodao je, do sada se vratilo 46 osoba, dok ih je oko 50 poginulo, a 115 ih je i dalje na ratištu.

“Moram reći da je značajniji broj bh. državljana otišao na sirijsko-iračko ratište ne iz BiH, nego iz inozemstva. Tih 46 što se vratilo svi su u nekoj fazi krivičnog procesuiranja, odnosno za 20 njih su već donesene presude“, istaknuo je Mektić, te dodao da su takve mjere donijele rezultate, jer BiH u 2016. i dosadašnjem tijeku 2017. godine nije imala niti jedan odlazak bh. državljanina na strana ratišta.

Večernji list/http://www.vecernji.ba/

 

 Na opasnost od terorizma je upozorio i  stručnjak za terorizam Vlado Azinović.  Vlado Azinović smatra kako osuđenici za ratovanje u Siriji i Iraku mogu u zatvorskom sustavu radikalizirati druge osuđenike jer im lako mogu postati uzori.

Azinović navodi kako problem nastaje po izlasku tih ljudi iz zatvora zato što ne postoji komunikacija između zajednica i zatvorskoga sustava.

“Nema prethodnog upozorenja zajednici da za mjesec dana izlazi zatvorenik koji je osuđen kao terorist, a koji se smatra sigurnosnim rizikom. Policija ne dobije tu vrstu obavijesti mjesec ili tri mjeseca prije”, kaže Azinović. Od 2012. do 2016. godine u Siriju i Irak otišlo je oko 180 muškaraca iz BiH te oko 100 žena i maloljetnika. Oko 70 ih je poginulo u Siriji, a 46 se vratilo u Bosnu i Hercegovinu  …..

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/03/30/bez-programa-deradikalizacije-opasnost-sirenja-radikalizma-u-bh-zatvorima/

 

Očito je da   opasnost postoji pa bi i  Senad Hadžifejzović sada, osim što bi morao ispričati se i predsjednici Hrvatske  morao  upozoriti i svoje gledatelje da opasnost uistinu postoji.

No nije riječ samo o terorizmu.

Riječ  je o licemjerju i bošnjačkih političara  i novinara .Koji svaku inicijativu koja dođe iz Hrvatske od bilo kojega dužnosnika  dočekuju na nož .Pa se može dogoditi da i Kolinda Grabar Kitarović slavljena kao   “kraljica ”   kojoj su i Majke Srebrenice  iskazivale veliku čast  postane poslije kratka vremena omražena osoba koju mogu vrijeđati  poput novinara Senada Hadžifejzovića

Dovoljno je da upozori na stanje u BiH  .Osude su još i veće ako bilo tko od dužnosnika  upozori na prava Hrvata kao konstitutivnog naroda .

Tada svi bošnjački novinari i političari  zaborave da je i Hrvatska potpisnica Daytonskog sporazuma i da su njeni dužnosnici po Ustavu Republike Hrvatske dužni se skrbiti za prava Hrvata .

 

Na koncu se pitam . Hoće li sada   Stanković pozvati Senada Hadžifejzovića  u NU 2  . ” Zaslužio je”  još jedan poziv

 

Daran Bašić /Hrvatsko nebo 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)