Sondiranje terena ili nešto drugo

Vrijeme:1 min, 48 sec

Vesna Pusić želi mjesto pomoćnice glavnog tajnika UN

U tekstu objavljenom u Jutarnjem: “NEOČEKIVANI GOST U BANSKIM DVORIMA Vesna Pusić došla zatražiti uslugu od premijera, Plenković se malo zbunio: ‘Morat ću pitati Stiera’ ” navodi se da je Vesna Pusić navodno zainteresirana za jednu visoku funkciju u svjetskoj organizaciji, a nagađa se da je riječ o pomoćnici glavnog tajnika.

Nakon katastrofalnog predstavljanja Hrvatske prilikom kandidature za generalnog tajnika UN Vesna Pusić, kako piše Jutarnji, dobila je tek dva ‘ohrabrujuća’ (favorable) i 11 ‘obeshrabrujućih’ (discouraging) mišljenja, uz dva glasa ‘bez mišljenja’ (no opinion).
 Riječ je o najgorem rezultatu.

Osoba koja je samu sebe predložila za navedenu kandidaturu, a protiv čega su čak i zastupnici u Hrvatskom saboru pisali pismo Vijeću sigurnosti UN-a, isto tako, osoba koja je izjavila da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH,  te osoba koja je bila u sukobu interesa kod dodjele sredstva udruzi svog brata, sada želi biti pomoćnica glavnog tajnika UN-a.

Isti razlozi zbog kojih je V. Pusić bila loš kandidat za glavnog tajnika UN-a sada su razlozi zbog kojih Andrej Plenković ne bi trebao podržati njezinu kandidaturu za pomoćnicu glavnog tajnika UN-a.

Naslov teksta navodi kako Andrej Plenković mora pitati Stiera kao da je on šef Vlade, dok se to nigdje u tekstu ne spominje. Ali se tvrdi kako je za njen loš rezultat kriva Vlada jer joj nije dala podršku. Naravno Vesna Pusić nije kriva ni za što, i neće biti kriva ni ako je ne uzmu za pomoćnicu već će krivnja za to opet pasti na Vladu iz istog razloga. Ovakav naslov naglašava anemičnost Andreja Plenkovića, te da on ni o čemu nema čvrsto mišljenje već za sve mora pitati nekog drugog.

U tijeku je izbor veleposlanika. Novine iz iste izdavačke kuće pišu kao su se ministar Stier i predsjednica složili o kandidatima za veleposlanike, ali premijer taj popis još drži u ladici. Čeka li se mišljenje nekog drugog i za taj popis, a taj drugi nije Stier?

U glavnom te tiskovine mute nešto i priželjkuju sukob na relaciji Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović. A onda bi i Vesna Pusić mogla nešto uloviti u mutnom.

Zdenko Vrljić/Hrvatsko Nebo

2 thoughts on “Sondiranje terena ili nešto drugo

  1. Ta žena još šeta uokolo, umjesto da odgovara za sve što je učinila i rekla, potkopavajući zemlju u kojoj je obnašala visoke dužnosti, a koju prezire i blati!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)