Šprajc: HDZ se treba ispričati Karamarku i vratiti ga na čelo stranke!

Vrijeme:1 min, 57 sec

 

OSVRT

Tko će biti sretni dobitnik ovog posla još ne znamo, ali da je pravde HDZ bi se sad trebao ispričati Tomislavu Karamarku

‘Tko će biti sretni dobitnik ovog posla još ne znamo, ali da je pravde HDZ bi se sad trebao ispričati Tomislavu Karamarku i vratiti ga na mjesto svoga predsjednika’, rekao je RTL-ov urednik Zoran Šprajc u emisiji RTL Direkt.

Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a smijenjen je upravo zato što se zalagao za nagodbu s MOL-om, jer ćemo izgubiti arbitražu.

“Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane. Na taj sam način htio prekinuti promašenu politiku prošle neuspješne Vlade i još neuspješnijeg premijera koji je svojom politikom Hrvatsku posvađao sa svima i doveo nas na rub međunarodne izolacije. U slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima”, napisao je tada Karamarko, a sada je prenio je Šprajc o RTL Direktno.

Dodaje i sljedeće:

‘Karamarka je funkcija zapravo stajala njegova supruga Ana Šarić, koja je posredno radila kao savjetnica za MOL, primivši za svoje savjetničke usluge naknadu od 60.000 eura, nešto manje od pola milijuna kuna.

Ali pazite sad ovo. Što mislite, koliko će Hrvatsku vladu, dakle sve nas, stajati savjetničke usluge za ovaj reotkup, tj. de facto nacionalizaciju Ine? Standardna cijena konzultantskih usluga na ovakvim velikim financijskim poslovima je oko 2 posto. Toliko je recimo Hrvatska vlada 2007. platila usluge konzultanata za drugi krug privatizacije Ine.

Ovaj krug, krug unatrag, stajat će najmanje 15 milijardi kuna, pa 15 milijardi puta dva posto je…300 milijuna kuna ili 40 milijuna eura! Toliko će zaraditi savjetnici Vlade na  ideji Andreja Plenkovića o reotkupu Ininih dionica. 40 milijuna eura. Karamarko je pao zbog 60.000 eura.

Tko će biti sretni dobitnik ovog posla još ne znamo, ali da je pravde HDZ bi se sad trebao ispričati Tomislavu Karamarku i vratiti ga na mjesto svoga predsjednika.

Ali pravde nit’ je bilo nit’ će ikad biti, pa svim konzultantima početnicima i onima koji to tek žele postati ostaje samo pouka iz konzaltinga: ako se vrti, nek’ se vrti na veliko.

Pitajte Ćaću’, navodi Zoran Šprajc.

 

direktno.hr/http://direktno.hr/Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Šprajc: HDZ se treba ispričati Karamarku i vratiti ga na čelo stranke!

  1. Šprajc partijski voditelj komunističko srpskog rtl -a mora da se malo sprdao.
    Samo ne znam sa kime. Šprajc inaće veliki ljubitelj Karamarka.

    1. Komunjare i kada istinu govore, ne rade to jer im je vazna istina,nego je koriste kao kost.
      Sprajc, sa ovom svojom “brigom” o Karamarku, samo pokusava unijeti nemor u HDZ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)