Visković i ekipa napali Bernardića i SDP zbog dodvoravanja Crkvi

Vrijeme:1 min, 36 sec

RAT NA LJEVICI

Bernardić je s nekoliko stranačkih kolega sjedio u klupi kraj koje je stajao natpis REZERVIRANO, što su neki okarakterizirali kao pokušaj dodvoravanja Crkvi

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pod napadom je određenih ljevičarskih krugova zbog odlaska na polnoćku u zagrebačku katedralu.

Naime, Bernardić je s nekoliko stranačkih kolega sjedio u klupi kraj koje je stajao natpis REZERVIRANO, što su neki okarakterizirali kao pokušaj dodvoravanja Crkvi. Polnoćku je predvodio kardinal Josip Bozanić.

“Ko je moga pomisliti lani, da će Božić slavit partizani?”, komentirao je novinar Boris Rašeta na fb-u.

Uključio se i kontroverzni leksikograf Velimir Visković.

“Pratim raspravu među članovima i simpatizerima SDP-a je li čelnik stranke trebao otići na polnoćku u Katedralu. Novi čelnik stranke vrlo često ističe svoj vjerski odgoj u obitelji, a sasvim sigurno, s obzirom na njegovu dob, i u hrvatskom školskom sustavu. Nitko tome ne može ništa prigovoriti; uostalom socijalni nauk crkve, kako ga prakticira papa Franjo, bliži je idealima solidarnosti, jednakosti i bratstva među ljudima, kao temelja ljevičarstva, nego programi nekih aktualnih europskih socijaldemokratskih stranaka.

Međutim, hrvatski crkveni prelati u tihoj su opoziciji stavovima pape Franje: naklonošću prema osobnom i institucionalnom luksuzu, otvorenim arbitriranjem u političkom životu, poticanjem i mentoriranjem rada militantnih vjerničkih udruga koje nastoje fudamentalno klerikazirati cjelokupni javni život.Otići u takvoj situacuju na polnoćku baš u Katedralu za bilo koga tko je na čelu SDP-a znači simbolički izraziti poniznost takvom crkvenom vrhu i trendovim koje taj vrh zagovara u javnom životu. Bilo bi mnogo primjerenije da je šef SDP- svoje vjerničke osjećaje izrazio u svojoj kvartovskoj crkvi; uostalom, ako mu je do te vrste PR-a, našao bi se neki reporter da to usnimi.

Ovako, kao glasaču ljevice, ostaje mi gorak osjećaj da lider stranke koja bi trebala biti na braniku nasljeđa europskog prosvjetiteljstva i sekularizma paradno puzi pred onima koji te europske vrijednosti ugrožavaju”, napisao je Visković na fb-u.

One thought on “Visković i ekipa napali Bernardića i SDP zbog dodvoravanja Crkvi

  1. “Ko je moga pomisliti lani, da će Božić slavit partizani?”

    Zbilja, što su oni tražili u crkvi?

    Druga JBT, masovnoga ubojicu, kojemu se klanjaju kao svojemu bogu?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)